Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Alkotmánymódosítással a masírozók ellen

Csaknem lehetetlent kért a kormányfő, amikor az igazságügyi tárcát arra utasította, hogy jogszabályi eszközökkel akadályozzák meg szélsőjobboldaliak egyenruhás masírozását - írja a Népszabadság.
Az Alkotmánybíróság már többször keresztbe tett ugyanis a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni kívánó törekvéseknek, és a Magyar Gárda vagy a Nemzeti Őrsereg elleni fellépésre sincs más ok, minthogy egyesek érzékenységét sértik ezen szervezetek nézetei. Alkotmányjogászok szerint alkotmánymódosításra lenne szükség, erre azonban most kicsi az esély, mivel a Fidesz nem támogatja azt. Lövétei István alkotmányjogász a lapnak azt mondta: érdemes lenne elgondolkodni azon, miként előzhetnék meg a hatóságok, hogy szervezett csoportok a határon túlra induljanak. Erre nem lát jogi lehetőségét Bárándy György szocialista képviselő, és a Fidesz sem támogatná. Kolláth György alkotmányjogász pedig úgy látja: a párizsi békeszerződés egyik "szunnyadó" paragrafusát kéne feléleszteni, miszerint Magyarország kötelezettséget vállalt "minden fasiszta jellegű politikai, katonai avagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek a feloszlatása iránt, amely revizionista propagandát fejt ki".

Olvasóink írták

  • 1. legal 2008. november 19. 07:53
    „Szerintem nem állja meg a helyét ez a Fidesszel szembeni prekoncepció: "Alkotmányjogászok szerint alkotmánymódosításra lenne szükség, erre azonban most kicsi az esély, mivel a Fidesz nem támogatja azt. Lövétei István alkotmányjogász a lapnak azt mondta: érdemes lenne elgondolkodni azon, miként előzhetnék meg a hatóságok, hogy szervezett csoportok a határon túlra induljanak. Erre nem lát jogi lehetőségét Bárándy György szocialista képviselő, és a Fidesz sem támogatná." Tessék leülni együtt, közösen, s beszéljék meg a dolgokat. Állítom, hogy meg tudnak egyezni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártó egyszerűbb lesz az autóhitelezés

Egyszerűbb és biztonságosabb lehet itthon januártól az autókereskedelem és az ehhez kapcsolódó… Tovább olvasom