Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Alkotmányozás: Lázár nem zárja ki a megerősítő népszavazást

A Fidesz frakcióvezetője nem zárja ki a megerősítő népszavazás lehetőségét az új alkotmány ügyében.
Lázár János kedden az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: az európai országok alkotmányozási folyamataiban vegyes megoldások voltak, "volt, ahol volt, volt, ahol nem volt" megerősítő népszavazás. Megjegyezte azonban, a parlamentnek megvan a felhatalmazása arra, hogy az új alaptörvény elkészítse.

A politikus ugyanakkor az LMP-nek az alkotmányozás ügyében támasztott feltételeit összességében irreálisnak nevezte, amelyeket - mint mondta - a Fidesz nem tud teljesíteni. Hozzátette: ellentmondásnak tartja, hogy miközben tartalmi feltételt szab az LMP, kizárja azt, hogy tárgyalni tudjanak róla.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kedd délelőtt az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat általános vitájában elmondta, azt kérik a kormányoldaltól, hogy a készülő új alkotmány hatályba lépéséhez vagy megerősítő népszavazás, vagy pedig a következő ciklus jóváhagyó szavazata kelljen, emellett csak az év végig készüljön el az új alaptörvény, végül pedig, hogy haladéktalanul állítsák helyre az Alkotmánybíróság 2010. októberi helyzetét, és az "alkotmányvédelem legfőbb szabályaihoz csak négyötödös többséggel lehessen hozzányúlni".

Olvasóink írták

 • 5. Csonka László 2011. február 24. 23:05
  „Megjelentek az idei képviselői juttatások és vagyonnyilatkozatok az alábbi helyen:

  http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_lis?p_ckl=39”
 • 4. Csonka László 2011. február 19. 08:04
  „Szentkorona tan, mellett, ha megszavaznák ??????? Lenne jogalapja, az elszámoltatásnak, na ezt nem szeretné a Mszp + Fidesz. Mindkettő "cinkes", valahogy érdekes tény, hogy 1.len-1.fen. Végül is az asztal felett egymás marják, az asztal alatt megy a "zsuga" MÁS !!!!!!! Nem kell a népszavazás az alkotmányról, megoldjuk ! Kiküldünk egy 12.....-os kérdőívet, amire a "kedves kábult állampolgár" azt ír, amit akar, elolvassuk, tudjuk mi a hangulat, majd kihirdetjük, saját verziónkat, hogy ez a jó megoldás!!!!!! Jaj, kedves olvasóm, ezt már 1x, eljátszották, akkor úgy hívták "KÉKCÉDULA" ??????????? nemde ?????? A Károlyi köztársaságtól 1x. állt helyre a szentkorona tan jogfolytonossága, 1920.03.02. Király nélküli - királyság !!!! Magyarország, a Trianoni sokk után, felállt. Ha nem jött volna a II.világégés, az életszínvonalunk + országunk hol tartana ????? Sajnos az is "bekaptuk" !!!! 1946. Nagy Ferenc, leszaggatta volna Vorosilov tábornak, a 10.körmét, ha nem írja alá, Sztálinista alkotmányunkat!!!!!! 1949.20-as, mily alkotmány az, mely a "hős vörös hadsereg" imádatával kezdődött !!!!!!!! Na, 1. ötlet, nem kell visszaküldeni azt a 12........-ot, inkább, 1. valamely szervezetnek eljuttatni, mily még kiáll, Szent István intelmei mellett, ahogy elnézem mostanában igazán időszerű! "Magyar a magyar torkát marcangolja" !!!”
 • 3. zoltanszabo 2011. február 16. 16:58
  „Ez a törvényen kívüli Lázár J. aki a luxus autójával roki parkolóban áll,---- kép is van róla-- mit ugrál, hülye ötleteket kitalál -nem egyedül--otthon a k. papa a tanácsadó !
  Ez a Shiffer A. is egy kishangú ellenzék--csak olyan-tessék--lássék mivel ov. unokatestvére--men komolyan ellenzék.”
 • 2. kalkutta 2011. február 16. 00:28
  „A Jani? Hát ő ne pofázzon nekünk. Vezesse a tőlünk lopott pénzen vett autóit és fogja be. <moderálva>”
 • 1. benczurt 2011. február 15. 22:25
  „És ha nem "erősítik meg az uj alkotmányt mi lesz? Marad a régi vagy lesz...ják és hatájba lép az uj akár tetszik a népnek akár nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 15-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom