Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Alkuszonként eltérő forgalom a kgfb váltás utolsó hetében

A pba.hu 100 ezer biztosítóváltót prognosztizál az utolsó hétre, ez 40 százalékkal kevesebb, mint egy éve volt.
A netrisk.hu internetes alkusznál a tavalyihoz képest 60 százalékkal nőtt az utolsó héten a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) váltók száma, míg a pba.hu 40 százalékos csökkenésről számolt be.

A netrisk.hu-n a hét első két napján 60 ezer szerződést kötöttek az autósok, ez 60 százalékkal több a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A portál az élénkülést azzal magyarázza, hogy sokan csak most nézték meg a biztosítójuk levelét, amelyben a következő évi kgfb-díjukat közölték velük. Bármelyik internetes alkusz portálján kalkulálva kiderül, hogy az esetek többségében akkor is olcsóbb a jövő évi kgfb-díj, ha az eddigi biztosítást felmondva, ugyanannál a biztosítónál kötik újra a szerződést.

A pba.hu 100 ezer biztosítóváltót prognosztizál az utolsó hétre, ez 40 százalékkal kevesebb, mint egy éve volt.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) arra hívja fel az autósok figyelmét, hogy a meglévő kgfb-szerződés felmondásának december 1-jén éjfélig el kell jutnia a biztosítóhoz - az új szerződést elég december végéig megkötni. A FBAMSZ-ba tömörült 91 alkusz garantálja, hogy a november 29-én éjfélig beérkező felmondások időben eljutnak a biztosítóhoz, többségük pedig még 30-án, pénteken is egész nap biztosítja a teljes körű ügyintézést - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emeli a sárga csekkek díját a Posta

A csekkdíj 22 százalékos emelését a 2 ezrelékes tranzakciós illeték, illetve az infláció mértéke… Tovább olvasom