Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Állami út – városi pénzből?

A Nádor aluljáró építésére szánt pénzből a Szent István út egy szakaszát is felújítják, és hetven méter híján eljutnak a Teleki László utcai kereszteződésig. De miért csak addig?
Maga a Nádor aluljáró gyakorlatilag kész, a kapcsolódó útépítéseken is a befejező munkák vannak hátra, például a Szent István úton. A megrendelő, vagyis Győr önkormányzata a beruházáshoz kapcsolódó kötelességein kívül is lényegesen többet vállalt az egyébként állami kezelésű út átépítéséből. Furcsa, felemás most a helyzet.
A Szent István útnak a Gárdonyi és a Teleki utcák közti szakaszán félútig felmarták az aszfaltot, ide teljesen új burkolat kerül, új a széles gyalogjárda is a Bisinger sétány felőli részen. Aztán jön egy „vágás”: a Teleki utcáig tartó szakaszon huplis az úttest, szembetűnő, mennyire összeszabdalt, töredezett, agyonfoltozgatott a járda... Gergely Zoltán önkormányzati képviselő mutatja: a Bisinger felüljárótól idáig teljesen rendben lesz a főút. Marad a Teleki utcáig egy 70 méteres szakasz, azt azonban a város már nem tudja vállalni. Így is az aluljáróprojekt beruházási tartalékkeretéből nettó 33 millió forintot költött – nem lett volna kötelessége – az állami kezelésű út e szakaszának rendbetételére. Kívánatos lenne, ha a szóban forgó szakasz is elkészülne még a beruházás befejezéséig. Nem utolsó szempont, hogy olcsóbb is lenne most, amíg még az útépítők amúgy is ott dolgoznak. A város polgármesterével együtt ezért most levélben fordultak az állami közútkezelőhöz. Gyors döntésre lenne szükség, részben a már említett költségtakarékosság miatt, másrészt egy későbbi útépítés miatt ne kelljen ismét a Szent István útnak ezen a szakaszán forgalmi korlátozásokat bevezetni. Az

autósoknak úgyis eleget kellett elviselniük eddig, s a tapasztalat szerint általában megértéssel tűrték is a megpróbáltatásokat.
Az állami közútkezelő, mint ismert, pár évvel ezelőtt a Szent István útnak a városházától nyugatra eső szakaszát már úgymond faltól falig (tehát járdákkal együtt) teljesen átépítette, s a tervekben szerepelt a keleti irányú folytatás is. A pénzügyi döntéseket azonban nem a megyében hozzák...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom