Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Államilag szabályozott egészségügyet

Egy kicsi, de erős államot akarunk, államilag szabályozott, új szerkezetű egészségüggyel – jelentette ki Mikola István Sopronban és Győrött.
A Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje szerint a soproni Állami Szanatórium nemzeti közvagyon, ezért nem kerülhet önkormányzati tulajdonba.

Regionális szinten szervezné át a jelenlegi egymásra épülő, úgynevezett progresszív egészségügyi rendszert a Fidesz – mondotta Mikola István szombaton, a Berzsenyi-líceumban tartott sajtótájékoztatóján. A politikus Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és képviselőjelölt (Fidesz–KDNP) meghívására érkezett Sopronba, választási nagygyűlésre. 

– A következő kormányzati ciklusban megkezdődik a közigazgatási reform, és ez azt jelenti, hogy hét régióközpont lesz az országban, de minden kórházat megtartunk, mert szükség van rájuk – ismertette a Fidesz egészségügyi programjának főbb elemeit a politikus. – Szükség van természetesen a soproni és a hozzá tartozó balfi szanatóriumra is, amelyeket állami felelősségi körben kívánunk tartani, mert a nemzeti közvagyon részei. Rekonstrukciójukról gondoskodunk. Megerősítjük a régiókban a kistérségi alapellátást, a háziorvosi finanszírozást megduplázzuk, ezzel szemben elvárjuk, hogy minél több embert lakóhelye közelében gyógyítsanak meg.

Megváltoztatjuk a jelenlegi teljesítményelvű kórházi támogatást is, felfüggesztjük azokat a korlátokat, amelyek nem engedik, hogy több beteget gyógyítsanak, mint amennyit adminisztratív előírnak számukra. A működtetési forrásokba pedig beépítjük az amortizáció fedezetét. A gyógyszerpiacon ismét megállapodást kötünk a gyártókkal és nagykereskedőkkel öt évre, hogy ne emelkedhessenek az árak a mindenkori infláció fölé. A Fidesz-kormány kifizeti majd a nővérek hűségjutalmát, és az orvosok ügyeleti díjait is visszamenőleg. A védőnők pedig köztisztviselői besorolást kapnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődjét méltatta beszédében XVI. Benedek pápa

Méltatta elődje, II. János Pál "roppant örökségét", és felidézte utolsó napjainak szenvedését a… Tovább olvasom