Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Állást ajánlottak Horváth Anitának

Félig már megoldódott a soproni Horváth Anita sorsa, aki két pici gyerekkel állást és albérletet keresett. Munkát már ajánlottak a fiatal nőnek, az albérlettel azonban csak péntekig ér rá, aznap ugyanis el kell hagynia a Vasvári Pál utcai anyaotthont. Sok segítő szándékú olvasónk kereste fel Anitát.
Örömteli eseményről számolt be Horváth Anita, aki két kisgyermek édesanyjaként nehéz helyzetbe került: munkakeresési próbálkozása minduntalan kudarcba fulladt és az anyaotthonból – a határidő letelte miatt – távozni kénytelen. (Lapunk szombati számában számoltunk be a huszonhat éves fiatalasszony történetéről: Anita két gyerekkel, albérlet, munka nélkül.)

Ajándékok a gyerekeknek

– A cikk megjelenése után többen felkerestek az otthonban, hogy a gyerekeknek ajándékot hozzanak. Egy idős férfi például gyümölcsöt és édességet hozott a piciknek, mondanom sem kell, nagyon boldogok voltak. A volt főnököm, egy nyomda tulajdonosa is felhívott, és ismét munkát ajánlott. Már időpontot is egyeztettünk – meséli Anita, majd hozzáteszi, bízik abban, hogy végre hosszú távon tervezheti a jövőt. – A lakáskérdés egyelőre nem oldódott meg, pénteken kell kiköltöznöm az anyaotthonból. Sok segítő szándékú telefonhívás érkezett, olcsó vagy ingyenes albérletről, de sajnos egyik sem soproni lakhely volt. Nekem pedig mind a gyerekek, mind pedig a munka szempontjából fontos lenne, hogy itt lakhassunk.

„ Belátom, hibáztunk”

Anita többször pályázott szociális bérlakásra az önkormányzatnál, ám – mivel nincs rendszeres jövedelme és egy pinnyei ingatlan résztulajdonosa – minden alkalommal elutasították. – A romos állapotú, földpadlós pinnyei házban édesanyám halála óta nevelőapám lakik. Oda felújítás nélkül nem mehetnénk, mert a körülmények nem alkalmasak gyermeknevelésre. 2003-ban felvehettem rá otthonteremtési támogatást, melyből el is kezdtük élettársammal a felújítást. Belátom, hibáztunk: akkoriban albérletről albérletre költöztünk, a számlák elkeveredtek, nem tudtunk elszámolni a pénzzel, a munkálatok, bár szépen haladtak, abbamaradtak. A felújítás most százezrekbe kerülne, de az is súlyos tízezrekbe, ha lemondanék a tulajdonomról.

Csak átmeneti jelleggel

– Az anyaotthon csak átmeneti jelleggel nyújt segítséget, a végleges megoldást a szülőnek magának kell kidolgoznia – mondta el Tengerdi Antal intézményvezető. – A mi feladatunk, hogy megkönnyítsük azoknak az anyáknak a helyzetét, akiknek lakhatása nem megoldott. Ehhez pedig sajnos határidőt kell szabnunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom