Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Állati tetemek, trágyalé a kömlődi iskola közelében

Elhullott és foszlásnak indult disznók tetemei és trágyató található a Komárom- Esztergom megyei kömlődi általános iskola szomszédságában. A környéken egy állattartó telep működik, a helyiek szerint a bűz már elviselhetetlen.
A tanárok sokszor a termek ablakait sem merik kinyitni, mert a büdös mellett a legyek is ellepik a tantermeket. A lakosoknak elegük lett, a polgármester a környezetszennyezést jelezte a hatóságoknak.

Valaki illegálisan hígtrágyát helyezett el Kömlőd külterületén, ezt az információ kapta az önkormányzat még múlt héten - mondta a Független Hírügynökségnek Kiss Ferenc, polgármester. Azonnal felkeresték a helyszínt és legnagyobb megdöbbenésükre két elhullott sertéstetemet is találtak. A településvezető azóta több alkalommal járt a területen, melynek közvetlen szomszédságában egy működő sertéstelep található. Azonnal értesítette az ÁNTSZ-t és a többi illetékes hatóságot, köztük a győri környezetvédelmi hivatalt is. Az ÁNTSZ szemlét tartott Kömlődön, az oszlásnak indult tetemek azonban pénteken délután még mindig ott voltak. Időközben annak a teleknek a tulajdonosa, amelyre a trágyát engedte az ismeretlen, bejelentést tett a községházán, ahol közigazgatási hatáskörben megindult az eljárás.

A szakemberek már néhány hónapja megállapították, hogy a bűz forrása a helytelenül tárolt trágya és csurgaléklé. A problémák megszüntetésére jövő tavaszig kapott haladékot az üzemeltető, de a helyzet azért is sürgető, mert a telep nagyon közel van az iskolához. Az ablakok a sok légytől állandóan piszkosak, szellőztetni nem lehet, mert sokszor olyan büdös van, hogy a gyerekek öklendeznek a tanteremben is - mondta Gulyásné Molnár Judit, az iskola vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postát támadtak meg a budapesti Németvölgyi úton

Bár azt állította, mégsem volt fegyvere annak a férfinek, aki megpróbált kirabolni egy postát… Tovább olvasom