Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Állatok karácsonya Fehérváron

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület /HEROSZ/ székesfehérvári állattelepén pénteken. Az Állatok Karácsonya a telep lakóinak ellátásához járul hozzá. Az udvaron feldíszített fenyőfa alá januárig várják az adományokat.
Egy éve alakult a Fejér megyei szervezet gyermektagozata, amelyhez négy iskola csatlakozott. A gyerekek műsort adtak, nekik köszönhetően az idén a korábbiaknál jóval több adomány gyűlt össze. Az állatok számára ez a nap abban tért el a többitől, hogy sok gyerekek játszott, foglalkozott velük.

A telep 300 állatára öt gondozó jut csupán, önkéntesek, és a gyerektagozat nélkül nehéz lenne a velük való foglalkozás. A menhely többnyire adományokból él, mert az önkormányzati támogatás nem elég az ott élő kutyák, macskák, kisemlősök és madarak ellátásához.

Nyolcmillió forintot kapott a telep ebben az évben, de körülbelül húszmillió kellene a működtetéséhez. Tartanak attól, hogy jövőre még nehezebb lesz a helyzet, mert a közüzemi díjak megemelkedtek, és a gazdasági megszorítások miatt nem tudják, mennyi pénz jut majd nekik - mondta el a Független Hírügynökségnek Krepsz Gyöngyi, a HEROSZ Fejér Megyei Szervezetének titkára.

A HEROSZ Fejér Megyei Szervezete elsőként rendezte meg az Állatok Karácsonyát két évvel ezelőtt. Azóta az országos egyesület mind a 14 tagszervezete megszervezi saját településén az ünnepséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk Ferihegyen - Az elmúlt órákban javult a helyzet

A biztonsági ellenőrök kötelező pihenője után, péntek délután két órától ismét négy utasbiztonsági… Tovább olvasom