Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Állomásfőnök (The Station Agent)

Finbar McBridge egy olyan ember, aki megpróbál a saját szabályai szerint élni. Mivel a sors nagyon apró termettel áldotta meg, ki van téve az emberek állandó kíváncsiságának. Bár ezzel már megtanult együtt élni, mégis amikor elveszíti egyetlen barátját, úgy dönt, inkább remeteként folytatja tovább, és átköltözik a vidéki hangulatú New Yersey elhagyatott öreg vasútállomására. Itt azonban magány helyett szomszédjául kap egy frusztrált festőnőt, Oliviát és egy folyamatosan fecsegő hot-dog árust Joe-t.
rendező: Thomas McCarthy

forgatókönyvíró: Thomas McCarthy
operatőr: Oliver Bokelberg
zene: Stephen Trask
producer: Robert May, Mary Jane Skalski, Kathryn Tucker
vágó: Tom McArdle

szereplő(k):
Peter Dinklage (Finbar McBride)
Bobby Cannavale (Joe Oramas)
Patricia Clarkson (Olivia Harris)
Michelle Williams (Emily)
Paul Benjamin (Henry Styles)
Josh Pais (Carl)
Raven Goodwin (Cleo)

A film sztorija

Finbar McBridge egy olyan ember, aki megpróbál a saját szabályai szerint élni. Mivel a sors nagyon apró termettel áldotta meg, ki van téve az emberek állandó kíváncsiságának. Bár ezzel már megtanult együtt élni, mégis amikor elveszíti egyetlen barátját, úgy dönt, inkább remeteként folytatja tovább, és átköltözik a vidéki hangulatú New Yersey elhagyatott öreg vasútállomására.

Itt azonban magány helyett szomszédjául kap egy frusztrált festőnőt, Oliviát és egy folyamatosan fecsegő hot-dog árust Joe-t.

A sors ajándéka, hogy amikor a legkevésbé számítunk rá, akkor sodor az utunkba olyan embereket, akikről hirtelen nem is gondolnánk, milyen hatással lehetnek az életünkre, ha elég nyitottak és bátrak vagyunk. Pedig ha beengedjük őket a hétlakat alatt őrzött lelkünkbe, még a boldogság is ránk találhat újra ?és akkor a törpéből óriás lehet, a fecsegő meghallgattatik és meghallgat másokat, és az önsajnálat belső pusztítása elfogadássá szelídülhet. Mert nincs az a mélység, amihez a barátság kötele ne lenne elég hosszú. Rajtunk áll megragadjuk-e.
Egy tüneményes film, mely a csodálatos színészi játék, a nagyszerű forgatókönyv és rendezés segítségével mindenkit képes lesz megérinteni. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Tóth Barnabás

"A színészként tucatnyi hollywoodi sikerfilmben és tévésorozatban játszó,
rendezőként most debütáló Thomas McCarthy filmjében életszerű helyetek, emberi pillanatok, időnként sziporkázóan szellemes, mégsem túl hivalkodó dialógok követik egymást.

A bánatos szereplők lassan összemelegednek, aztán ki-ki a maga bajába temetkezve időnként elhidegül a többitől, de végső soron az élet megy tovább a maga útján, mindenféle szenzáció vagy fordulat nélkül."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóügyek: az idei a változások éve

Az APEH- nál változnak a határidők, többek között az szja eddigi elszámolási módjai egy újabbal… Tovább olvasom