Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Almás asztaldísz

Régies hatású ez a repedezett, dekupázstechnikával készített almamintás díszcserép.

Hozzávalók: natúr cserép, piros és fehér (vagy nyersszínű) akrilfesték, almamintás szalvéta, repesztőlakk, dekupázsragasztó, oázis (tűzőhab), néhány apró toboz, gyertya

Elkészítés: A cserepet fessük le fehérre; valószínűleg több réteg festékre lesz szükségünk, hogy befedje a cserepet. Ha megszáradt a festék, kenjük le egyenletesen repesztőlakkal, úgy, hogy kihagyunk egy. az almamotívum nagyságának megfelelő négyzetet. A lakk használati utasításának megfelelően felkenjük a második, piros réteget; a négyzetet ezúttal is hagyjuk ki a festésből. A piros festékréteg hamarosan megrepedezik, s a repedésekben láthatóvá válik az alsó, fehér réteg, így rusztikus, régies hatású felületet kapunk. Várjuk meg, míg a festék megszárad.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

A szalvétából vágjuk ki az almamotívumot, majd válasszuk szét a szalvéta rétegeit - nekünk csak a legfelső, mintás papírrétegre lesz szükségünk. Kenjük be a cserépen szabadon hagyott fehér négyzetet dekupázsragasztóval, majd óvatosan simítsuk rá az almát. Ecsettel kenjük át az egész mintát még egyszer dekupázsragasztóval, majd az ujjunkkal finoman - hogy szét ne szakítsuk a még nedves szalvétaréteget - simítsuk el a gyűrődéseket, egyenletlenségeket. Hagyjuk megszáradni a cserepet.
Természetesen más színeket és mintát is választhatunk, például fehér-kék színösszeállítást valamilyen hóemberes mintával, vagy fehér-zöldet fenyőfás motívummal.  

Az oázisból vágjunk le egy akkor darabot, amit bele tudunk nyomni a cserépbe. Stabilan nyomjuk bele, majd állítsuk bele a gyertyát a tűzőhabba. minél vékonyabb gyertyát választunk, annál könnyebb beleállítani a cserépbe. Végül a cserép pereme és a gyertya között maradt rést töltsük ki apró tobozokkal, esetleg száraz tőzegmohával (ezeket ragasztópisztollyal rögzíthetjük is).      

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 11.20.

Tovább olvasom