Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Almás pecsenye

1 kg kicsontozott sertéstarját sóval bedörzsölünk és fél dl olajban minden oldalán megsütünk. Meghintjük friss vagy szárított tárkonylevéllel és kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. Közben 4-5 db almát meghámozunk, keresztben ujjnyi szeletekre vágjuk, a magházát kiszúrjuk és az almakarikákat a hús köré rakjuk. Lefedve kb. 10 percig pároljuk. Ezután a húst rövid ideig pihentetjük. Majd vágódeszkán felszeleteljük. Tálra tesszük, mellé az almakarikákat. A pecsenyelevet elkeverjük 1 kiskanál paradicsompürével, 1 kiskanál liszttel, sűrűre forraljuk és a hús mellé adjuk. Burgonyapürével tálaljuk.

Glaser Ferencné, Győrújbarát

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóvásár és ügetőverseny

Régi terveiket megvalósítva, hagyományteremtő szándékkal ló- és hobbiállatvásárt, illetve tartozék-… Tovább olvasom