Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Almás sütemény

Hozzávalók:

8 tojás, 3 evőkanál víz, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 18 dkg porcukor. Krémhez: 2 csomag vaníliapuding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 18 dkg porcukor. Máz: 10 dkg vaj, 2–3 evőkanál kakaó.

Elkészítés:

Az alufóliával kibélelt tepsibe (kiolajozzuk) szorosan egymás mellé almaszeleteket teszünk, 8 tojássárgáját 18 dkg porcukorral, 3 kanál vízzel kikeverünk. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, fél csomag sütőport és a felvert tojáshabot. Jó felét beleöntjük a tepsibe, a visszamaradt részbe kakaót keverünk, ezt is megsütjük.

Krém: 2 csomag vaníliapudingot 5 dl tejjel megfőzünk. 25 dkg vajat 18 dkg porcukorral összekeverünk és az almás részre kenjük.

Máz: 10 dkg vajat, 2–3 evőkanál kakaót összefőzünk, amikor már kihűlt félig, akkor a tetejére öntjük.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Ászok-vereség

Teke Szuperliga, férfi

BKV Előre–S. Ászok 8:0 (3426–3164). Harmadik… Tovább olvasom