Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Álorvos csalt ki pénzt az idősektől Újbudán

Több százezer forintot csalt ki idős emberektől egy nő Újbudán, aki a háziorvos testvérének adta ki magát. Hol az utcán, hol pedig a lakásba becsengetve kért kölcsön nagyobb összegeket.
A nő azért nem volt gyanús, mert sokat tudott áldozatairól, és az orvosokról is. A középkorú nőt még nem kapták el a rendőrök, de már más kerületekben is felbukkant Budapesten - hangzott el csütörtökön az RTL Híradóban.

A csaló egy XI. kerületi orvosi rendelőben szemelte ki idős áldozatait, akiket nem mindennapi hazugságokkal vert át. Egy asszony az RTL Híradónak elmondta: a nő becsengetett hozzá, azt mondta neki, hogy ő helyettesíti a körzeti orvost, és odatelefonáltak a János kórházból, hogy a férje kiesett a villamosból, bevitték a mentők. A csalót ezért engedte be lakásába a 77 éves néni, aki szégyelli a történteket. A nő közben telefonon beszélt valakivel, hogy megérkezett a számítógépe, és érte kell mennie. Ehhez kért kölcsön és kapott is 130 ezer forintot, ráadásul ellopta az asszony gyűrűit is.

Nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Kovács Ildikó háziorvos arról számolt be, hogy egyik betegét vasárnap délután a Bartók Béla úton szólította le egy hölgy, aki rá hivatkozva pénzt kért kölcsön, mondván, hogy a bankautomaták elromlottak, nem tud kivenni pénzt, és bajban van. Az orvos azt is mesélte, hogy az ő testvérének adta ki magát a csaló, név szerint szólította meg a betegét, akiről sokat tudott, ahogy róla is. Szerinte mindehhez csak figyelni kellett a rendelőben. Ezért raktak ki ott az ajtóra egy figyelmeztetést.

A csaló ellen négyen tettek feljelentést, a legnagyobb zsákmánya 750 ezer forint volt. Jelentkeztek olyanok is, akiknél nem járt sikerrel.

A rendőrök szerint ilyen esetek szinte kizárólag idősekkel történnek. Nagy-Kolozsvári Ágnes, a XI. kerületi rendőrkapitányság nyomozója elmondta: 70 év felett mindenki felkészülhet arra, hogy egyszer csak becsengetnek nála az "álelműsök", "álvízművesek", "álgázművesek" vagy az álrendőrök. Most már álorvos is van.

A csalót még nem kapták el, de más kerületekből is jelezték, hogy egy hasonló személyleírású nő ilyen módszerekkel csap be idős embereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuschlag - parlamenti pártok elnökeit is meghallgathatják

Idén már nem lesz több tárgyalás a Zuschlag-perben, csütörtökön volt az utolsó 2008-ban. A… Tovább olvasom