Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Alpolgármesterből lett polgármester Tápon

A 723 lakosú Táp múlt vasárnap tartott időközi választásán a 49 éves Horváth Ottó győzött. P azzal vállalta a polgármesterséget, hogy társadalmi megbízásban látja el azt.

Az agrármérnök végzettségű Horváth Ottó húsz éve költözött Tápra. A helyi mezőgazdasági szövetkezetben kereste a kenyerét akkor is, ma is. Ezután sem kíván változtatni ezen. Hetedik éve tagja a helyi önkormányzatnak. Miután a falu idén áprilisban polgármester nélkül maradt, azóta alpolgármesterként ő vezette a testületet.
A Kisalföldnek elmondta: nem kapaszkodott a polgármesteri szék után, ezt kívánta jelezni azzal, hogy korábbi állása megtartása mellett kívánja ellátni a tisztséget. Azért indult a választáson – indokolta döntését –, mert szerette volna megtartani a munka folyamatosságát. Tíz hónapnyi időre, a jövő évi önkormányzati választásig aligha lett volna ideje belerázódni a munkába egy új embernek. P már tisztában van a feladatokkal, annak minden nehézségével. Idén 110 millió forintból gazdálkodhat a község, jövőre várhatóan még kevesebből kell kijönniük.
Jóformán egyetlen lehetőség, hogy valahogyan mégis boldoguljanak: minden lehetséges pályázaton indulni kell. Táp legvonzóbb, de úgy is fogalmazhatnánk, egyetlen idegenforgalmi látványosságához, a hegysor egyik házának felújításához négymillió forintot nyert. Lenne még ott bőven tennivaló, pályázik tehát a falu, ha adódik rá mód. Feladat lesz az iskola akadálymentesítése, felújítják a községházát, a tetővel már végeztek. Új egészségházat építtet a falu, benne általános orvosi és fogászati rendelővel, s a létesítményben lesz helye a védőnőnek is. Táp civil szervezetei, népdalköre ugyancsak érdemes a támogatásra. A település tagja a Pannonhalmi Többcélú Kistérségi Társulásnak. Ennek is szeretné előnyét, hasznát kiaknázni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki alkuszik, többnyire jobban jár

A karácsonyi vásárlási lázban annak néztünk utána, vajon lehet-e az üzletekben alkudni az árakra. Tovább olvasom