Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Álrendőr

csalók

Idős embereket csapnak be azok a magukat rendőröknek kiadó csalók, akik az elmúlt napokban jelentek meg Győrben. Felbukkanásukra a megye más városaiban is számítani lehet.
A Győri Rendőrkapitányság szerint az elmúlt napokban több idős embert csaptak be ismeretlenek, akik úgy jutottak be a sértettek otthonaiba, hogy magukat rendőrnek adták ki. Az álrendőrök azzal az indokkal kértek bebocsátást, hogy az ott lakó készpénzét ellenőrizzék, mivel azok között hamis is található. Az idős emberek elhitték a mesét, s ellenőrzésre átadták készpénzüket. Természetesen a csalók „megállapították”, hogy a pénz hamis, ezért azt magukhoz vették, majd távoztak. Az ismeretlenek így már több tízezer forint kárt okoztak.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy ők az említett módon nem végeznek ellenőrzést, ezért ilyen indokkal ne engedjenek be otthonaikba idegeneket, és ne adjanak át készpénzt ismeretleneknek. Amennyiben mégis ilyen indokkal akarnak valakik az otthonaikba bejutni, úgy azt azonnal jelezzék a rendőrség 107-es vagy 112-es ingyenes számán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érelmeszesedés megállítható!

Az érelmeszesedés kis zsírcsíkok lerakódásával kezdődik az érfalban. Minél betegebb, annál kevesebb… Tovább olvasom