Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Alternatív gazdaságpolitikájáról vitázna az MSZP

Az MSZP szerint a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak egy a jelenlegitől 180 fokban eltérő gazdaságpolitikai programmal lehet elérni.
Az MSZP parlamenti vitanap összehívását kezdeményezi az őszi ülésszakban annak bizonyítására, hogy a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak egy a jelenlegitől 180 fokban eltérő gazdaságpolitikai programmal lehet elérni - erről a párt elnök-frakcióvezetője beszélt csütörtökön, Budapesten.

Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az MSZP új gazdaságpolitikai programot dolgoz ki szeptember végére, és ennek középpontjában a növekedés beindítása és új álláshelyek létrehozása áll majd.

Hozzátette, ehhez elsősorban beruházásokra, ahhoz pedig jogbiztonságra, valamint kiszámítható és együttműködő kormányzati politikára lenne szükség. Az ellenzéki politikus szólt arról is: miközben Orbán Viktor azt állítja, hogy egész Európa a magyar kormány sikereit, receptjét másolja, addig a valóságban a világ inkább elrettentő példaként tekint az itthon "orbáni csodaként" ismertetett gazdaságpolitikára.

Mesterházy Attila állításának alátámasztásaként a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait idézte, amelyek szerinte egyértelműen mélyülő magyarországi recesszióról számolnak be. Ezt támasztja alá az immáron 5,8 százalékos infláció, a reálbérek 3,8 százalékos csökkenése, a versenyszféra foglalkoztatotti körének szűkülése, a munkanélküliek számának 22 ezres emelkedése, az egyre több, főként fiatal kivándorló és a működő tőke beáramlásának apadása - mondta az MSZP vezetője, aki megjegyezte: mindez "tragikus végkifejlet" felé viszi az országot.

Olvasóink írták

  • 1. babar 2012. augusztus 23. 18:57
    „Két év múlva lenne esedékes az a vitanap a majdani szoci kormány gazdaságpolitikájáról..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilátástalanság okozta a tatabányai családi tragédiát

A pár közösen határozta el, hogy a lehetetlennek vélt anyagi helyzetüket gyilkossággal és… Tovább olvasom