Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Alternatív költségvetést nyújt be az LMP

Az ellenzéki párt úgy véli, a Fidesz "gazdasági katasztrófakormányzása" után is be lehet indítani a magyar gazdaságot.
A Lehet Más a Politika (LMP) alternatív költségvetést nyújt be a parlamentnek az őszi ülésszakban - közölte Jávor Benedek, a párt parlamenti frakcióvezetője pénteki székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy tavasszal megmutatták, milyen az Orbán-kormány igazi arca, rámutattak "egy korrupt, oligarchikus kormányzásra". Közölte: az őszi ülésszakon az lesz a legfontosabb feladatuk, hogy bemutassák, mi a javaslatuk 2014 utánra az emberek számára. Úgy vélte, a Fidesz "gazdasági katasztrófakormányzása" után is be lehet indítani a magyar gazdaságot, vissza lehet szerezni a gazdasági szereplők bizalmát, és véget lehet vetni a "társadalmat szétszakító" politikának.

Jávor Benedek elmondta, hogy még ősszel előállnak egy átfogó korrupcióellenes javaslatcsomaggal, amely törvényi szabályozásokat és intézményi kereteket is biztosítana az elmúlt kormányzati ciklusok alatt létrejött korrupció felszámolására. Emellett minden eszközt bevetnek, hogy megakadályozzák a választási eljárási törvény előzetes regisztrációt tartalmazó passzusainak életbe lépését. Hozzátette, hogy az ajánlószelvény-gyűjtés rendszerét ők is fel akarják számolni.

Kiemelt feladatuknak tekintik a polgári törvénykönyv vitája során megakadályozni, hogy a Ptk. "XIX. századi irányba mozduljon el". Ez a kormányzati szándék világosan látható volt a családon belüli erőszak témájában is - mondta. Információik szerint a benyújtott törvényjavaslat messze nem az, amit valójában el akarnak fogadni. A vitában kormánypárti módosító javaslatok sokaságára számítanak, amelyek átírnák majd az eredeti javaslatot - fogalmazott.

Az MTI érdeklődésére Jávor Benedek elmondta: az LMP továbbra is következetesen kitart a januári kongresszuson elfogadott stratégiája mellett, amely szerint nem pusztán az Orbán-kormány leváltása a cél, hanem "a mostani kétharmados kormányzáshoz vezető viszonyok meghaladása" is. Véleménye szerint ezt olyan erőkkel érhetik el, amelyek hasonlóan gondolkodnak és parlamenten kívüli szereplők.

Folynak egyeztetések a Magyar Szolidaritás Mozgalommal, a 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalommal és az Egymillióan a magyar sajtószabadságért szervezettel. "Szeretnénk kormányképes pólust teremteni a politikai középen" - mondta az LMP frakcióvezetője.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. szeptember 22. 09:23
    „Kezdik már...tudják már honnan lehetne lenyúlni egy kis lóvét - biztosan a nagy előd : Kóka súgta a tippet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor Rómában tárgyal

Az Európai Unió jövője is szóba került pénteken a Demokratikus Centrumpártok Internacionáléjának… Tovább olvasom