Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Alternatív költségvetést nyújt be az MSZP csütörtökön

Budapest - Az MSZP alternatív, "felelős és az embereket szolgáló" költségvetési javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek csütörtökön, ezzel is jelezve, hogy nem támogatja a kormány jövő évi büdzsé-tervezetét.
Mesterházy Attila pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján a felelőtlenség, a fenntarthatatlanság és az igazságtalanság költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsé tervezetét.

Hozzátette: ez a költségvetés amellett, hogy feléli a jövőt, társadalompolitikailag a felső tízezer, gazdaságpolitikailag pedig a nagytőke és a multinacionális vállalatok büdzséje.

Mint mondta, a szocialisták azt várták, hogy a költségvetés - kihasználva az előző kabinet által megteremtett helyeztet - bővíti a foglalkoztatottságot, csökkenti a társadalmi különbségeket, modernizál, beindítja a gazdasági növekedést és az egyensúlyteremtő intézkedéseivel hosszútávra megalapozza az ország fenntarthatóságát.

Kiemelte: ha ilyen költségvetést terjesztett volna be a kormány, azt az MSZP is támogatta volna, így viszont nem.

A szocialista politikus úgy látja: a 2011-es költségvetés várhatóan minden idők legfelelőtlenebb költségvetése lesz, mivel téves feltételezésekre, nagyotmondásra és alkotmányellenes javaslatokra épül.

A szocialista frakcióvezető-pártelnök emlékeztetett arra: az idei költségvetés készítésekor az akkori ellenzékben lévő Fidesz ezerötszáz módosító indítványt nyújtott be, de azok most hiányoznak az általuk javasolt büdzséből. Vagy akkor hazudtak vagy mostanra elfelejtették, hogy akkor mit kértek - fogalmazott.

Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a költségvetés tervezete szükségtelenül és indokolatlanul kockázatos bevételekre alapoz, amelyekre azért akar szert tenni, hogy a nagyon magas bevételűeknek - a társadalom szempontjából elfogadhatatlan - extra kedvezményeket adjon.

Álláspontja szerint azért is felelőtlen a költségvetés, mert rendkívül bizonytalan folyamatokra épít.

A szocialista politikus közölte: az MSZP költségvetési javaslata fenntarthatóvá és igazságosabbá tudja tenni a jövő évi büdzsét.

Olvasóink írták

 • 7. DobóI 2010. november 16. 05:06
  „MSZP-s alternativ költségvetés részletei: Több pénzt parazita szocialisták luxusára, tanácsadó seregeiknek, hulladék médiájuknak és seggnyaló holdudvaruknak!”
 • 6. jozko 2010. november 15. 21:51
  „Késő minden, kisöreg.
  Eső után köpönyeg!”
 • 5. szilléri 2010. november 15. 21:10
  „Már aki még szabadlábon van tervezgethet!”
 • 4. sling 2010. november 15. 19:24
  „ugyan, takarodjanak már!”
 • 3. zero 2010. november 15. 18:47
  „Nevetséges”
 • 2. frakk 2010. november 15. 18:06
  „Mesterházyéknak volt 8 évük kormányozni, szuper költségvetéseket benyújtani. Annyira szuper módon csinálták mind ezt , hogy az ország államadóssága megduplázódott. Talán most Mesterházy elvtárs inkább mégis a Fidesz költségvetését próbáljuk meg.”
 • 1. maci52 2010. november 15. 17:51
  „Mesrteházyról az régi nóta jut eszembe aminek címe:Paprikajancsi!
  Finngja sincs a gazdaságról,madzagon rángatja Gyurcsány-Kovács- Lendvai triumvirátus,Szanyi meg 120-as nyelvcsapásokkal a hátsó fertáját intézi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matolcsy: csalással tervezték az idei költségvetést

Matolcsy György szerint az előző kormány 2009-ben az idei költségvetést 3 százalékos "fekete lyukkal", csalással tervezte meg. Tovább olvasom