Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Alvilági játékok (Lucky Number Slevin)

Slevin nem egy szerencsés fickó. Házát lebontják, barátnőjéhez nem mehet, mert a lány időközben talált mást, de mindez még semmi. Hogy egy kicsit összeszedje magát, kölcsönkéri barátja lakását, amíg ő nincs New Yorkban. De Nick távolléte csak újabb problémákat varr a nyakába.
rendező: Paul McGuigan

forgatókönyvíró: Jason Smilovic
zeneszerző: Joshua Ralph
operatőr: Peter Sova
jelmeztervező: Odette Gadoury
producer: Christopher Eberts, Andreas Grosch, Kia Jam, Robert Kravis, Tyler Mitchell, Anthony Rhulen, Chris Roberts
vágó: Andrew Hulmer

szereplő(k):
Josh Hartnett (Slevin Kelevra)
Bruce Willis (Mr. Goodkat)
Morgan Freeman (a Főnök)
Ben Kingsley (a Rabbi)
Sam Jaeger (Nick Fisher)
Lucy Liu (Lindsey)
Michael Rubenfeld (Yitzchok)
Stanley Tucci (Brikowski)
Kevin Chamberlin (Marty)

A film sztorija

A történet középpontjában Slevin Kelevra (Josh Hartnett) áll, akit még az ág is húz. Nem elég, hogy az épületet, ahol lakik, lebontják, iratait egy zsebes elemeli, kiderül, hogy még a barátnője is folyamatosan csalja. Slevin, Los Angelesből, New Yorkba menekül a gondok elől, ahol barátja Nick Fisher (Sam Jaeger) lakásában húzza meg magát. Nem is gondolja, hogy ez a húzás végzetes lehet számára. New York alvilági életét, két gengszter tartja markában. A Főnök (Morgan Freeman) és a Rabbi (Ben Kingsley). Régen cimborák voltak, ma esküdt ellenségek. A Főnök egyeduralmat akar, ezért Goodkatet (Bruce Willis) a bérgyilkost bízza meg azzal, hogy találja meg Nick Fishert, aki nagyon sok lével tartozik neki, és "vegye rá" arra, hogy az adósság fejébe tegye el láb alól a Rabbi fiát.

Nick Fisher lakásán Goodkat azonban Slevint találja, de ezt csak Slevin tudja, más nem, és hiába mondja, hogy ő nem az, akinek gondolják senki sem hisz neki. Hősünk, rövid időn belül, tehát nem kis slamasztikában találja magát, és az már csak hab a tortán, hogy kiderül, barátja Nick, nem csak a Főnöknek tartozik, hanem természetesen a Rabbinak is lekötelezettje. Az egyetlen ember kinek segítségére számíthat, az gyönyörű szomszédja, Lindsey (Lucy Liu), akivel kettesben kénytelenek felvenni a harcot New York megátalkodott gengsztereivel szemben. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Lengyel Gábor

"Az Alvilági játékok esetében, ha vetünk egy pillantást a stáblistára, s valóban odakoncentrálva és gondolkodva kísérjük figyelemmel az első negyedórát, jó eséllyel máris rájöhetünk a turpisságra. De az alkotók dicséretére legyen mondva: ezáltal nem értéktelenedik el a film. Maga az alapsztori nem egy világmegváltó újdonság (a Josh Hartnett által alakított Slevint összetévesztik valakivel, és így két bűnszövetkezet kereszttüzébe kerül), Jason Smilovic szkriptje mégis érdekfeszítő módon adja elő mindezt."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sánta bravúrjaival megmaradt a gyirmót esélye

Hazai pályán szenvedett kínos vereséget az ETO FC és az FC Sopron a Magyar Kupa tegnapi… Tovább olvasom