Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Amandina-koncert a szegedi Régi Zsinagógában

Az Amadinda együttes 1984-ben alakult, tagjai – Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezték tanulmányaikat.
Az együttes megalakulásakor két alapvető célkitűzést állított működése középpontjába. Egyfelől az addig még Magyarországon előadatlan, ugyanakkor addigra már klasszikussá vált ütőhangszeres kompozíciók bemutatását, másfelől pedig a magyar zeneszerzők műveinek hazai és külföldi megismertetését.

Az együttes megkülönböztetett fontosságot tulajdonít annak, hogy működése inspirációt nyújtson a magyar és külföldi zeneszerzőknek új darabok komponálásához. Az utóbbi években a már meglevők mellett három új, markáns célkitűzés jelent meg az együttes munkásságában: a tradicionális ütőhangszeres kultúrák kutatása; az együttes tagjainak zeneszerzői tevékenysége; valamint a korábbi zenetörténeti korszakok darabjaiból készített ütőhangszeres átiratok előadása.

Az eltelt 18 évben az Amadinda fellépett Európa szinte valamennyi országában, valamint Japánban, Ausztráliában, Tajvanon, Mexikóban, az USA-ban és szívesen látott vendége a legrangosabb ütőhangszeres fesztiváloknak. Kilenc önálló CD felvételen kívül számos televízió, rádió-és lemezfelvétel őrzi játékukat. Az együttes tagjai több ízben tartottak mesterkurzusokat Magyarországon és külföldön egyaránt többek közt olyan világhírű intézmények meghívását elfogadva mint a New York-i Juilliard Music School, a YALE egyetem, az Ausztrál Nemzeti Zeneakadémia és a Tokyoban működő Toho Gakuen Music School.

Az együttes október 15-én (kedden) este fél kilenckor lép fel a Kortárs Előadóművészeti Központ (a szegedi Régi Zsinagógában).

(Maszk.hu)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri vizit a győri Philipsnél

Kiss Péter munkaügyi miniszter pénteken a Philips győri gyárába látogatott. A vendégnek… Tovább olvasom