Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Amatőrök Baráti Köre

a kultúráért

Az ünnepi előadások támogatását, megszervezését, a Lajta-parti város kultúrájának fellendítését ölelte fel a két éve létrehozott Baráti Kör a Művészetért Alapítvány.
Az Amatőrök Baráti Köre 2004-ben döntött a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány létrejöttéről. A közhasznú alapítvány tiszteletbeli elnöki teendőire Pardavi Tibornét és Szigeti Gábort kérték fel. A tagok havonta egyszer gyűlnek össze megbeszélésre.
Bérci Csaba, a kuratórium elnöke elmondta: terveik között szerepel a májusi szalonnasütés, az ünnepi műsorokon való közreműködés. A helyi nemzeti ünnepekre készített előadásokkal, jótékonysági műsorokkal elismerést vívtak ki Mosonmagyaróvár kultúra iránt érdeklődő közönségének körében. Az alapítvány támogatásával hívták életre a „Theatrum Ad Flexum”, a szűkebb régiónkban élő nem hivatásos művészek színházi társulását. Céljuknak tekintik a színházi műfaj, a magyar nyelvű színházi kultúra ápolását, az egyetemes és magyar irodalom népszerűsítését és magas színvonalú színpadi produkciók létrehozását. Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére Október végi tiszta lángok címmel, Major Tamás és Rujder Éva rendezésében álmodták színpadra bemutatkozó zenés előadásukat. Az alapítvány és a színtársulat március elejére „Az élet szép, az élet minden...” címmel Pardavi Tiborné Ari néni köszöntésére készül. Az alapítvány tiszteletbeli elnökét a magyar kultúra napján „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díjjal tüntették ki munkásságáért. A kuratórium elnökének tájékoztatása szerint elkezdődtek a március 15-i műsor és a színházi világnap bemutatójának előkészületei is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás az UEFA-kupában

Ma és csütörtökön 15 mérkőzést rendeznek az UEFA-kupában, amelyben a legjobb 16 közé jutás a… Tovább olvasom