Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Amerikában fogták perbe a Kazaa-t

A los angeles-i Stephen Wilson bíró állásfoglalása szerint az amerikai szerzői jogi törvények a külföldi cégekre is vonatkoztathatóak, így per indítható a Kazaa fájlcserélő hálózat üzemeltetője, az ausztráliai Sharman Networks ellen is.
Wilson bíró szerint azért van joguk ítélkezni a valójában illetékességi területükönn kívüli, szó szerint a földgolyó másik felén bejegyezett cég felett, mert a fájlcserélő szoftverek használata rendkívül elterjedt az Egyesült Államokban is. "Az érv, amely szerint a [Kazaa] szolgáltatást rendkívül sok kaliforniainak is felkínálják, meggyőzött engem", nyilatkozta Wilson. Egyes ipari felmérések szerint 21 millió amerikai használja a Kazaa fájlcserélő klienst, akik között nyilván olyan is van, aki illegális tartalmakat: zenéket, filmeket és szoftvereket tölt le vele.
David Casselman, a Sharman Networks ügyvédje szerint az eljárás olyan, mintha a PC-gyártókat vonnák felelősségre a hackerek tetteiért, csak azért, mert utóbbiak az általuk gyártott gépeket használták fel illegális cselekményeik végrehajtása során.
Ha a Kazaa bekerül az amerikai ítélkezési folyamatba, előreláthatóan ugyanaz a sors vár rá, mint elődeire, a Napsterre, az Aimsterre, az Audio Galaxy-ra, a Groksterre és a Morpheusra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépülnek a kastély díszkútjai

A fertődi Esterházy-kastély rehabilitációs programja keretében – összességében több tíz millió… Tovább olvasom