Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Amerikai segélyakció az árvízkárosultak megsegítésére

Több amerikai jótékonysági szervezet egymással összefogva segélyakciót hirdetett a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére - közölte a kezdeményező Los Angeles-i főkonzulátus csütörtökön.

Az akcióba magyar és egyházi szervezetek, valamint a háromszoros tornász olimpikon Supola Zoltán alapítványa és egy szállítmányozó cég kapcsolódott be.

A több amerikai államon átívelő összefogás meghirdetői közös nyilatkozatban kérték az Egyesült Államok nyugati partjának magyarságát és minden jó szándékú embert, hogy segítsék a hazai védekezést és helyreállítást.

A jótékonysági felhívást tevők - közöttük Megyesy Jenő denveri tiszteletbeli főkonzul, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház, az Alhambrai Amerikai Magyar Baptista Gyülekezet, továbbá a Portola Valley-beli Magyar Katolikus Misszió és a San Diegó-i Magyar Ház - arra kértek mindenkit, hogy "lehetőségeihez mérten segítse a magyarországi újjáépítést" adományokkal.

A részt vevő szervezetek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a beérkező összegeket mielőbb eljuttatják a rászorultakhoz. Az amerikai adójogszabályok lehetővé teszik, hogy az adományozók a felajánlott összegeket leírhassák adójukból. A szervezetek a felajánlott összegekről igazolást küldenek az adakozóknak.

Olvasóink írták

  • 2. Hmmm... 2010. június 11. 08:52
    „Talan a Magyarok Vilagszovetsege minden olyan orszagban tehetne felhivast, ahol elnek magyarok. Biztos vagyok benne, a kovetsegek egyuttmukodesevel eredmenyes lenne a gyujtes.”
  • 1. rézike 2010. június 11. 07:25
    „Szívből köszönjük, igazán kedves gesztus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parlament kapkodása miatt drágulhat a távfűtés

A távfűtés drágulásához vezethet, hogy a módosításból kifelejtették a távhőtermelés céljára vásárolt gáz árát. Tovább olvasom