Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Amerikai vendégegyetemek is indulnak a Dunai Regattán

Két amerikai egyetem, a Harvard és a Princeton csapata is részt vesz a jövő szombati Dunai Regatta evezős versenyén.
Két amerikai egyetem, a Harvard és a Princeton csapata is részt vesz a jövő szombati Dunai Regatta evezős versenyén.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében idén harmadszor sorra kerülő esemény szerdai sajtótájékoztatóján Gorácz Anikó sajtóreferens elmondta, hogy több céljuk van: egyrészt szeretnék az egyetemisták körében minél szélesebb körben népszerűsíteni a sportos életmódot, illetve közösségépítésre kívánnak lehetőséget teremteni, másrészt fel akarják hívni a figyelmet a Duna sokszínű használatára.

Az április 25-i vízisport-fesztivál fővédnöke Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete lesz, aki ígérete szerint személyesen nyitja majd meg az eseményt.

Ricsovics Ágnes projektvezető tájékoztatása szerint a Dunai Regatta két előfutamból és egy döntőből álló evezős versenyén hat magyar és a két amerikai egyetem profi versenyzők alkotta nyolcas hajója vesz részt. A mezőny a Vigadó elől indul és a Műegyetem Központi épületénél ér majd célba.

A program másik érdekesnek ígérkező versengése a sárkányhajó futam lesz. Jánosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke elmondta: három fővárosi és kilenc vidéki magyar egyetem lelkes amatőrökből verbuválódó 18 fős csapata, tehát összesen több mint 200 hallgató méri majd össze erejét. Ebben a versenyben hosszabb a táv, a résztvevők a Parlamenttől haladnak a Műegyetemig.

A szervezők által az év sportfesztiváljának nevezett esemény idejére teljesen lezárják a Duna vízi forgalmát, az autómentessé tett rakpartokon pedig újszerű élményéket biztosító - sportos és zenei - programokkal várják a szurkoló diákokat és a további érdeklődőket. A fél egykor kezdődő műsor közös jógázás után a Sound of the University zenei tehetségkutató döntőjével folytatódik. Ezen kívül lesz még pom-pom- és japándob-bemutató, koncertet ad az Intim Torna Illegál, majd egy nagy buli zárja a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki tehet az iskolai bántalmazás, a megfélemlítés ellen

A médiahatóság 2011-ben hozta létre az internet hotline szolgáltatását, amelyen többek között kilenc… Tovább olvasom