Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ami változott az elmúlt hetekben…

A lakosság, a vállalkozások, az intézmények

és a szakhatóságok javaslatai hatására számos módosítás született a győri rendezési tervben az utolsó lakossági véleményezési forduló alapján is. Ezek közül a legfontosabbakat vesszük számba.
Ménfőcsanak: A dombtetők beépítésének megakadályozása végett pontosították, kiegészítették a szabályozási munkarészeket.
Gardénia: A gyár területén bevásárlóközpontot akar kialakítani a tulajdonos, ennek feltételei szigorodtak. Eszerint összesen 10 ezer négyzetméter bruttó hasznos szintterületnél nagyobb kiskereskedelmi célú épület csak akkor engedélyezhető, ha az 1-es (bécsi) főút a Béke hídtól számított legalább 400 méteren négysávú lesz, a Kossuth Lajos utcai csomópontot körforgalmúvá építik át, gyalogos-kerékpáros alul- vagy felüljáróval. Ha a létesítmény bruttó hasznos szintterülete meghaladja a 35 ezer négyzetmétert, akkor az engedélyhez több feltételnek kell teljesülnie. Egyrészt meg kell vizsgálni, hogy az 1-es főút elbírja-e a megnövekedő forgalmat, illetve a Rába-hidat négysávosítani kell. Másrészt az újvárosi temető, a vasút és a folyó felőli oldalon a homlokzat nyílás nélküli felületének legalább egyötödét növényzettel kell takarni. A bevásárlóközpont legnagyobb beépíthetőségét főhatósági eltérési engedély hiány ában 60-ról 40 százalékra csökkentették.
Bácsai hulladékégető: A beépíthetőséget 6-ról 11 százalékra emelték a már engedélyezett építkezések figyelembevételével, de egyedi előírást tettek: „A 2005-ben engedélyezett feldolgozási kapacitás tovább nem növelhető.”
Széchenyi István Egyetem: Az intézmény szeretné megszerezni a vele szomszédos Hédervári úti telkeket. Ennek fedezete is lehet a Körtöltés utcai sportpálya eladása. A közgyűlés elé kerülő javaslat a pályát megtartja ugyan, de a mellette lévő zöldterületeken megengedi az építkezéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer rabszolgát szabadítottak ki tavaly Brazíliában

Több ezer rabszolgát szabadítottak ki tavaly Brazíliában. Bár az ország törvényei 1889 óta tiltják a… Tovább olvasom