Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Ananászos borleves

Hozzávalók:

1 liter fehérbor, 6 ek. cukor, darabka fahéj, 1 
citrom héja (nem reszelve), 5 tojássárgája, 2 ek. tejföl, 1 doboz 
darabos ananászkonzerv.

Elkészítés:

A bort 2,5 dl vízzel, a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal ízesre 
forraljuk. Közben egy hőálló tálban a tojássárgákat és a tejfölt 
simára keverjük. A felforralt borból kidobjuk a fahéjat és a 
citromhéjat, majd lassan kevergetve a tejfölös tojásra öntjük. A 
tűzre visszatesszük és kevergetve forrásig melegítjük. Ezután 
lehúzzuk és a levétől lecsöpögtetett ananászdarabokat 
beledobjuk. Apró kockára vágott kalácsot is adhatunk hozzá. 
Melegen, hidegen egyaránt finom.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom