Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Andor: hosszútávú beruházási és versenyképességi programra van szükség az EU-ban

Egyfajta modern Marshall-tervet tartja szükségesnek az európai uniós növekedés kellően erőteljes ösztönzéséhez Andor László.
Egyfajta modern Marshall-tervet, vagyis az Európai Beruházási Bank (EIB) által finanszírozott projektek, állami támogatású közvetlen befektetések és egy hosszú távú versenyképességi program kombinációját tartja szükségesnek az európai uniós növekedés kellően erőteljes ösztönzéséhez Andor László, az Európai Bizottság magyar tagja.

A foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős biztos a Financial Times című brit pénzügyi napilap keddi számában közölt interjúban azzal érvelt, hogy önmagában a gazdasági szigor, a pénzügyi konszolidáció politikája nem fogja megoldani a gazdasági nehézségeket az Európai Unióban, a befektetés nélküli megszorítások ellehetetleníthetik Európa perifériáját.

A kontinentális kiadásban megjelent cikkben a brit lap rámutat, hogy az utóbbi időben az euróövezet legnehezebb helyzetben lévő országaira vonatkozó gazdasági adatok egész sora igazolta a biztos érvelését, hogy a puszta gazdasági szigor politikája visszájára fordulhat.

Görögország esetében például maga biztos úgy fogalmazott, hogy "a gyógyszer, amelyet használtak....... azzal a kockázattal fenyeget, hogy megöli a beteget".

Andor László - aki, mint a lap emlékeztet, korábbi nyilatkozataiban már többször állást foglalt az euróövezetben nemrégiben bevezetett, automatikus pénzügyi szankciók ellen - a beruházások szükségessége mellett érvelve arra is felhívta a figyelmet, hogy a fejlődő világban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rövid távú mentőhiteleit mindig kíséri egy hosszú távú világbanki kiigazítási program, ami lehetőséget ad az érintett országoknak, hogy államháztartásukat rendbe tegyék. Az euróövezetben ugyanakkor - ironikus módon - ilyen politika nem létezik - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. március 06. 20:45
    „A kis pionírocska ! hát nem hamut szórt a saját fejére ! De ettől nem lett szebb......”
  • 1. purgator 2012. március 06. 18:47
    „"Egyetért az Európai Bizottság szerdai döntésével Andor László EU-biztos, aki méltányosnak nevezte az uniós testület javaslatát. Az üléstől való távolmaradását azzal magyarázta, hogy annak a konferenciának, amelyen részt vett, már jóval korábban fixálták az időpontját."
    MTI
    Végre egy hazáért aggódó balos "hazafi",”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kismamák egy összegben kaphatják meg jövedelempótlékukat április elején

Április elején januárig visszamenőleg egy összegben kapják meg a jövedelempótlékot a kismamák. Tovább olvasom