Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Andrássy úti tűz: folytatódik a munka a leégett palotán

Statikus szakértői felügyelet mellett folytatják a katasztrófavédelem által megkezdett életveszély-elhárítási munkát az Andrássy úton kedden leégett palotán - tájékoztatta a VI. kerületi önkormányzat az MTI-t.
Közleményben jelezték: pénteken szerződést kötöttek egy kivitelező céggel, amely elkeríti a Kodály köröndi épület közvetlen környezetét, ahol a rendőrség és egy őrző-védő szolgálat nyújt majd állandó felügyeletet.

Ezt követően a cég eltávolítja az épülő külső felületéről a törmeléket és az összes mozgó elemet, amely közvetlen életveszélyt okozhat. Visszabontják a tűzfalak megmaradt részeit is, hogy az utcákra ne hullhasson le semmi. A törmeléket is eltakarítják a környékről. Ezek a munkák várhatóan néhány hétig tartanak.

A következő lépésben a cég a ház belső részén folytatja a munkát: eltávolítják a harmadik emeleti falak között lévő veszélyes, mozgó elemeket.

A kivitelező a munkát folyamatosan statikus szakértői felügyelet mellett végzi, a szakértő szükség esetén módosíthatja az elvégzendő feladatok körét.

Az Andrássy út 83-85. szám alatti épület tetőszerkezete és harmadik emelete kedd délután gyulladt ki. A ház életveszélyessé vált, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek játszanak Gyékényesen a bányatóban

A szünetet kihasználva, a rekkenő hőségben gyerekek játszanak Gyékényesen a bányatóban. Aranyos galéria! Tovább olvasom