Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Angolok sztrájkoltak magyar munkásokért

Nagy vihart kavart Angliában amikor 15 helyi munkást elbocsájtottak mert magyar társukért sztrájkoltak.
Az elmúlt év októberétől dolgoztak magyar munkások az angliai Cottam városában, erőmű korszerűsítésén. A titoktartási kötelezettség ellenére kiderült, a magyarok sokkal kevesebb – fele, harmada – bért kapnak. Ez az összeg bruttó 300 ezer forint volt, ami  még 111 ezer forint úgynevezett ellátási juttatással egészült ki.

Ennyi pénz itthon nagyon jó keresetnek számít, Angliában azonban még a helyi szakszervezet is felháborodott.

Ekkor a magyarok „szóvivőjét"  az erőmű vezetői hazaküldték, hogy itthon tárgyaljon a bérekről a munkaerő-kölcsönző céggel. Tárgyalás helyett azonban felmondtak neki. Ő visszatért Angliába, de a szállásról már kipakolták a holmiját, ezért az erőmű területén egy konténerben aludt. Reggel az angol munkások találtak rá, és spontán sztrájkba kezdtek. Ezért tizenötüket elbocsátották.

Angliába egy soproni cég is közvetített munkásokat. Vezetőjét sikerült telefonon elérnünk, de csupán annyit mondott, hogy a szóban forgó embert nem ők közvetítették ki és letette a telefont. Egy februárban hazatért munkás viszont – aki titoktartási kötelezettsége miatt  neve elhallgatását kérte – elmondta, valóban sokkal kevesebbet kerestek, mint angol társaik, ráadásul számos túlórájuk is volt, amit nem számoltak el.

A munkaközvetítő kft. egyik munkatársa csupán annyit mondott, jelenleg munkaügyi vitája van cégével ezért, no és a már említett titoktartási kötelezettség miatt, ő sem nyilatkozik, de azt elmondta, hogy a kiközvetített hegesztők, lakatosok mindannyian kiváló szakemberek voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

estére marad a száz százalék?

A Győri ETO FC és az FC Sopron is hiba nélkül teljesített eddig tavasszal. A hétvége kérdése:… Tovább olvasom