Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Ángyán Józseffel egyeztetett Vona Gábor földügyben

A Nemzeti Földvédő Kerekasztal létrehozásáról és az abban vállalandó szerepükről egyeztetett a múlt héten Vona Gábor és Ángyán József.
A Nemzeti Földvédő Kerekasztal létrehozásáról és az abban vállalandó szerepükről egyeztetett a múlt héten Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Ángyán József fideszes országgyűlési képviselő, volt vidékfejlesztési államtitkár az ellenzéki politikus szerdai közlése szerint.

Vona Gábor pártja január végi évnyitó rendezvényén beszélt arról, hogy a magyar termőföld védelme érdekében "elementáris erejű népi ellenállás kell", és ehhez a Jobbik önmagában kevés, ezért létre kell hozni a Nemzeti Földvédő Kerekasztalt, amelyben "kulcsszerepet" szán Ángyán Józsefnek, aki felé a Jobbik nevében "baráti jobbot nyújt". Felszólította a fideszes képviselőt, hogy "vállalja fel a történelmi felelősséget", és segítsen egyesíteni mindenkit, aki hajlandó tenni a magyar föld védelméért.

Vona Gábor szerdai sajtótájékoztatóján ismertette: a múlt héten személyesen találkozott Ángyán Józseffel, akivel "pozitív hangulatú megbeszélést folytattak". Kiemelte, a kormánypárti politikus "nem vetette el a javaslatot, hanem megfontolandónak tartja azt".

Abban mindketten egyetértettek, hogy a magyar föld védelmét támogató politikai és civil szervezeteknek együtt kell szerepet vállalniuk a Nemzeti Földvédő Kerekasztalban, amelyben viszont "a vidékrombolásban részt vett szervezeteknek nincs helyük" - fogalmazott a Jobbik elnöke.
Tájékoztatása szerint abban egyeztek meg Ángyán Józseffel, hogy még sok szervezeti, jogi és személyi feltételnek kell teljesülnie a kerekasztal felállásáig, és mindketten "tovább gondolják az elképzeléseiket".

Olvasóink írták

 • 3. papika56 2013. február 06. 14:34
  „Ne sokat húzzátok az időt fiúk !
  Az állami földeket már szétosztották 98 % fideszes lapta...20 évre !Elkéstek ha sokat totojásztók ! Sőt már az EU s támogatásokat is osztogatják bőven !1 ha...50 000.-ft támogatás !Sok képviselőnek és pl orbánnénak is többszáz HA. földjeik vannak.
  Meg a műkörmös barátnő, fideszes ..BP. élő honatya..akik kaptak földet.Meg se kell művelni ..csak tiszán tartani és évente tíz milliókat zsebelnek be !”
 • 2. ivancsomkin 2013. február 06. 12:34
  „Egyetértek veled tisztelt István. A legnagyobb baj ott kezdődik a földvédelemmel,hogy Budapest belvárosi politikusok is okoskodnak holott fogalmuk sincs arról miért nem vonzó a magyar fiatalok számára a mezőgazdaság.
  Mivel lassan húsz éve kínlódok az alábbi gondolataim vannak a témával kapcsolatban.
  -A földet csak akkor tudjuk megvédeni ha a képzett fiatalok elkezdenek gazdálkodni. Ehhez meg kell szüntetni a kisebb gazdák kilátástalanságát.
  -Stabil és kiszámítható,előre tervezhető piacokat kell teremteni.
  -Iszonyatos mennyiségű pénzt kell vissza nem térítendő támogatások és hosszú lejáratú hitelek formájában biztosítani a kicsi gazdáknak.
  - A támogatási rendszert át kell alakítani o9lyan formában,hogy minél nagyobb területen gazdálkodik valaki annál kisebb SAPS támogatásra legyen jogosult területarányosan. Mivel léteznek több ezer hektáros gazdaságok ahol nem a termelésen van a hangsúly hanem a bezsebelhető támogatásokon.
  -Nagyon nagy problémának látom azt,hogy miközben állattenyésztésről beszélünk akkor mindig csak az állattartó telepekről van szó! Az állattartó telep és az állattenyésztéssel ( is) foglalkozó gazda nem ugyanaz!!!
  -El kell dönteni a föld vagy az EU !!! A kettő együtt nem mehet,és ezt mindenki tudja a politikában csak nem merik kimondani.
  Értelmes szakmai vitát szívesen folytatok itt bárkivel aki érti azt,hogy miről beszélek de aki földet csak virágcserépben látott azokat megkérem kíméljék meg ezt a fórumot a hozzászólásaiktól.

  Köszönöm.”
 • 1. GondaIstván 2013. február 06. 12:03
  „Már épp ideje volt ennek a beszélgetésnek. Az anyaföld szent ügy, pártpolitikától függetlenül össze kell fogni. Árgyán szaktudása, kiállása, rendíthetetlensége nemzeti kincs, amit meg kell őrizni, és fel kell sorakozni mögé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihelyezett frakcióüléssel kezdi a Jobbik is a tavaszi ülésszakot

Szerdától két napon keresztül a Heves megyei Demjénben tart évnyitó frakcióülést a Jobbik -… Tovább olvasom