Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Anita két gyerekkel, albérlet, munka nélkül

Két pici – egy három- és egy ötéves – gyerekkel elhagyni kényszerül a József Attila úti anyaotthont pénteken a soproni Horváth Anita, mert a lakhatási díjat nem tudja fizetni. A huszonhat éves nő hónapok óta nem talál állást, sem albérletet. Az ördögi körből csak segítséggel szabadulhat.
Munkahelyről munkahelyre járva telik hónapok óta a soproni Horváth Anita minden napja. A fiatal nő két pici gyermek édesanyja, ez a tény pedig nagyban megnehezíti az álláskeresést. – Több alkalommal beköltözhettem a József Attila úti anyaotthonba, egyszer egy évet, egyszer felet laktam ott, most körülbelül egy hónap után, pénteken távozni kényszerülök – meséli szomorúan Anita, majd hozzáteszi, szülei már nem élnek, maga is a József Attila Gyermekotthon lakója volt. – Fiam ötéves, kicsi lányom három. Az édesapjuk segítségére sem számíthatok, megszűnt köztünk minden kapcsolat, és a tartásdíjat sem fizeti. Ha nem történik valami, napokon belül az utcára kerülök, és akkor lehet, hogy a gyermekeimet is elveszik tőlem. Állítólag az otthon már a gyámügyhöz fordult ez ügyben. Pedig jó anyukájuk vagyok, igyekszem mindent megadni nekik. Bármilyen állást elfogadnék, de a munkaadók többsége vissza sem jelez, vagy azonnal elutasít, amint meghallják, hogy kisgyerekes anya vagyok. Attól félnek, ha valamelyik megbetegszik, táppénzre megyek és nem számíthatnak rám.
Anita korábban bizakodóbb volt, még egy albérletet is lefoglalózott. Aztán amikor már egy hónapja sehova sem vették fel, odalett a befizetett összeg, mert nem tudott beköltözni a lakásba. Többször pályázott önkormányzati bérlakásra, ám onnan is elutasították. – Ha találnék segítőkész embereket, akik munkát adnának, vagy felajánlanának akár csak egy szobát, ahol a picikkel meghúzhatom magam, amíg állást találok, nagyon hálás lennék.

Várják a segíteni szándékozókat

Anita pártfogója arra kéri a segíteni szándékozókat, hogy akik szálláslehetőséget vagy munkát tudnak ajánlani, jelentkezzenek nála, a 30/630 44 37-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láthatatlan és elháríthatatlan rakétát teszteltek Iránban

Irán sikeres kísérletet hajtott végre radar által nem érzékelhető, egyszerre több célpont ellen is… Tovább olvasom