Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Anita szabadságot ad a párjának

Anita, az életvidám, energikus énekesnő tizedik éve él kiegyensúlyozott párkapcsolatban.

Anita Elképzelt szerelem című dalával robbant be 2000-ben ismét
a köztudatba, egy egész ország dúdolta slágerét, az utóbbi időben viszont ritkábban hallhatunk róla. A bájos énekesnőnek elkészült új lemeze,
a híresztelésekkel ellentétben tizedik éve él kiegyensúlyozott párkapcsolatban és ugyanolyan életvidám, mint ahogy megszokhattuk tőle.

– Az utóbbi időben kissé eltűnt, sokan találgattak, mi ennek az oka, a valódi indokot viszont nem lehetett tudni.

– Valóban, az elmúlt hónapokban ritkábban láthattak, aminek a magyarázata egyszerű: december elejére elkészült Van másik út című új lemezem, amely ismert slágereket és néhány új felvételt tartalmaz. Lényegében válogatásalbum, bár már kicsit tovább is mutat. Egy 2000-ben újrakezdett utat folytatok. Emellett egy egészen új műfajban próbáltam ki magam, június végéig ugyanis egy fővárosi, kerületi rádiónál dolgoztam, nem beszélve arról, hogy több élőfellépésem volt, s készülők a jövő évi nagykoncertemre. Az eltelt időszak is a zene körül forgott.
Megtalálta az igazit

– Ezek szerint elhalmozta magát munkával, a magánéletéről viszont nem tett említést. Úgy hírlik, hogy új szerelemre talált…

– Nem tudom, mire gondolnak, de én elég régen megtaláltam az igazit, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek. Hagyjuk egymást élni, és megpróbálunk egymás mellett úgy ellenni, hogy mindkettőnknek jó legyen. Körülbelül már tíz éve van ez így, házasságot viszont még egyelőre nem tervezünk. Úgy gondoljuk, nincs akkora jelentősége, mert egy papírnál sokkal fontosabb az igazi lelki harmónia.
– Mi tesz igazán harmonikussá egy kapcsolatot?

– Bízni kell a másikban, ez a legfontosabb. Ha például valahova elmegy a kedvesünk, nem kell utánakérdezősködni. Sajnos a legtöbb kapcsolat a féltékenység és a bizalmatlanság miatt megy tönkre. Ezenkívül úgy érzem, mindenkinek lehetnek titkai, és nem feltétlenül kell mindenbe belevonni a másikat. Örülök, hogy nem szoktunk problémázni, ha valamit nem mondunk el egymásnak. Mert valóban léteznek olyan dolgok, amiket csak egyedül tudunk megoldani. Amik pedig egymásra tartoznak, azokat úgyis megbeszéljük. Éppen ezért a kiabálás is távol áll tőlünk. Felesleges leordibálni egymást, inkább a nyugodt eszmecserében hiszek.
Kikapcsolódás otthon

– Rendkívül elfoglalt. Hogyan tud időt szakítani a párjára és a hivatásra is?

– Nehezen. Megérti a kedvesem, ha túl leterhelt vagyok, de ha tehetem, sok időt töltök otthon. Szeretek tenni-venni, esetleg főzni és imádom a virágokat. Úgy érzem, kiegészítjük egymást a párommal. Azt mondják, ha kevesebbet van együtt az ember a párjával, akkor nem unják meg egymást. Meg kell adni egymásnak a szabadságot, nehogy úgy érezze, hogy leláncolják. Nem kell rátelefonálni óránként, és akkor nincs probléma. Nekünk ez így jól működik, hangsúlyozom, már tizedik éve.
Sport az erőnlétért

– Más… Akár a televízió-képernyőn, akár a színpadon, bárhol megdobogtatja a férfiak szívét. Érezhetően ügyel a megjelenésére.

– Aki képernyőre kerül, legyen színésznő, énekesnő, műsorvezető, fontos, hogy ne lehessen belekötni a külsejébe. Meg kell adni a tiszteletet a közönségnek. Ennek megfelelően próbálom karbantartani magam. Van, aki a fogyókúrára esküszik, amit én is megpróbáltam, de helyette inkább sportolok. Hetente háromszor járok konditerembe, másfél-két órás edzésekre. A koncertek is így könnyebben mennek. Nem elég azonban, ha valaki csak sportol. A nőnek a boldogságához életörömre, életszeretetre, kiegyensúlyozottságra van szüksége. Élvezze azt, amit csinál, ettől lehet egy nő vonzó.
Kakukktojás a családban

– Miért ennyire fontos a zenei pálya?

– Egész kisgyermekkorom óta erre a pályára készülök, annak ellenére, hogy a családomban nincsenek zenészek. Azt mondják, én vagyok a kakukktojás, aki az irányt a művészetek felé vetette. Érdekes, de először még a környezetem sem hitte, és mindenki megdöbbent kezdetben, hogy én énekesnő lehetek. Tizennégy éves korom óta tudatosan erre a pályára készülök. Emlékszem, megkapta az első pianómat, beiratkoztam a zeneiskolába és olyan zeneszerzőkkel hozott össze a sors, akik pártfogoltak. Végig hittem benne.
– Ha már itt tartunk: hogyan vélekedik a mai magyar zenei körforgásról és az induló együttesekről, előadókról?

– Most már nehezebb befutni, mert hatalmas a dömping. Mondhatnánk úgy is, hogy nehéz kidugni a fejünket a homokból. Volt olyan periódus az életemben, amikor öt évig nem énekelhettem, fellépéseim is alig voltak. Ekkor az vezérelt, hogy én akkor is énekesnő vagyok, ha nem állok a színpadon. Mindig készen álltam arra, hogy újra felléphetek. Egy másik rendszerben nevelkedtem, amikor mindenért küzdeni kellett. Manapság pedig azt látjuk, hogy az induló zenészeknek már más a színpadhoz fűződő viszonyuk, mint korábban. Számomra olyan a színpad, mintha bemennék egy templomba, míg a mai előadók lassan inkább magukat szeretnék megmutatni és nem a közönséggel foglalkoznak.
Teljesültek az álmai

– Hiányzik még valami az életéből?

– Az álmaim teljesültek, visszatértem, énekelhetek. A szakmai életből talán egy koncert, ami hiányzik, de ez az álmom is remélhetőleg jövőre valóra válik. A vágyam az, hogy egészségesen teljenek a következő évek. Az egészség mindennél fontosabb.
– Mit vár az új esztendőtől?

– Legyen egy kicsit felhőtlenebb évünk, mint amilyen a tavalyi volt. A sok problémából néha ki sem látunk…
Még nem gondolt gyerekre

– Egyelőre még nem gondoltam gyerekre. Nem hiszem, hogy a két dolog összeegyeztethető lenne. Nem tenne jót neki, ha elcipelném a koncertjeimre. Szerintem nem a gyermeknek kell kiszolgálni az anyát, hanem fordítva. Éppen ezért még nem is tervezem, mert akkor biztosan a gyermeket választanám a karrier helyett. Az idő majd eldönti, lesz-e csemete, ahogy hozza a sors  – vallja meg őszintén érzéseit az énekesnő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom