Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Apadnak a Hármas-Körös mellékfolyói

Apadnak a Hármas-Körös mellékfolyói, a Fehér- és a Fekete-Körös; a belvízzel elöntött területek nagysága némileg csökkent Békésben - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hétfőn.
A Fehér-Körös vasárnap délután 547 centiméteres vízszinttel tetőzött Gyulánál, azóta apad. A folyón másodfokú készültség van érvényben. Folyamatosan csökken a Fekete-Körös vízszintje is Antnál, illetve Gyula-Remeténél. A folyón jelenleg másodfokú készültség mellett védekeznek.

A Kettős-Körös Békésnél vasárnap 775 centiméteres vízállásnál, a legmagasabb készültségi szint mellett tetőzött, az árhullám magassága hétfőn Mezőberény és Köröstarcsa térségében már nem fog növekedni.

A Sebes-Körös vízszintje Körösladánynál még a harmadfokú készültség magasságában van, de a folyó romániai szakaszán intenzív apadás kezdődött.

A Hármas-Körös vízállása még enyhén emelkedik. Mind a gyomai, mind a szarvasi vízmércénél másodfokú készültségi szinten védekeznek. Az árvíz ellen már 820 ember munkálkodott, az előző napi 717-hez képest.

Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán továbbra is másodfokú a készültség. Az elmúlt 24 órában 23-ra növekedett a működő szivattyúk száma, újabb két állomás belépésével. Az előző naphoz hasonlóan 141 embert foglalkoztattak a belvíz elleni védekezésben.

Az önkormányzatok továbbra is küzdenek a belvízzel. Dobozon, ahol az elmúlt napokban harmadfokú volt a készültség, javult a helyzet, hiszen immár mérsékelték a védekezés szintjét. A térségben 17 önkormányzat végez belvízvédelmi tevékenységet, s közülük 11 településen elsőfokú, 6 helyen másodfokú készültség mellett védekeznek.

A munkálatokat könnyítheti, hogy a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a térségben fagyos éjszakákra és hűvösebb nappalokra lehet számítani, és jelentősebb csapadék sem várható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változik az üzemanyagok ára

A héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból… Tovább olvasom