Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Apadnak a Közép-Tisza-vidék folyói

Apadnak a Közép-Tisza-vidék folyói; a belvízzel borított terület nagysága néhány négyzetkilométerrel ugyan csökkent, de még mindig 665 négyzetkilométernyi áll víz alatt - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője szerdán.
Lovas Attila tájékoztatása szerint továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn a Tisza mentén a Tisza-tó alatti szakaszon, a Zagyva torkolati szakaszán és a Hármas-Körös jobb partján. A Hortobágy-Berettyón Karcag és Kisújszállás között másodfokú készültség van érvényben. Az árvíz elleni védekezésben kedden 179-en dolgoztak.

A belvíz miatt az igazgatóság nyolc védelmi szakaszán másodfokú, míg két szakaszán - Karcag, illetve Kisújszállás környékén - harmadfokú a készültségi szint. A szivattyúzások során 59 berendezés összesen 2,9 millió köbméter vizet emelt át a befogadók irányába. A belvíz ellen kedden 194-en védekeztek.

Nem javult a vízzel elöntött utak helyzete: a folyamatos vízátfolyások miatt továbbra is le van zárva a Jásztelek és Jászapáti közötti út, továbbá a Fegyvernek és a 34-es számú főutat összekötő műút.

A belterületi elöntések ellen küzdő települések száma néggyel csökkent, jelenleg 48 önkormányzat tart fenn valamilyen fokozatú védelmi készültséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országjárásra indul az államfő

Országjárásra indul csütörtökön az államfő; Schmitt Pál körútja során minden megyébe ellátogat majd.… Tovább olvasom