Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

APEH: a revizorok nem trükköztek a pécsi cipzárügyben

Az APEH úgy véli, sok valótlanságot állított az a pécsi vállalkozó, akinek az ügye a napokban bejárta a sajtót és az adóhatóság szerint ellenük hangolta a közvéleményt.
A belső vizsgálat alapján a revizorok semmilyen trükköt nem alkalmaztak a rövidáru-üzletben azért, hogy az adózót "beugrassák" vagy szabálytalanságra késztessék. Végül egymillió forintos mulasztási bírságot szabtak ki; ez a maximális összeg, amelyet az APEH csak többszörös visszaeső szabálysértőkkel szemben alkalmaz - közölték.

Az APEH egyik munkatársa tavaly novemberben tért be a pécsi üzletbe azért, mert azt az információt kapta, hogy az ott vállalt ruhajavításokat nem végzik el szakszerűen. Az eladó végzett a revizor által kért munkával, majd közölte: a cipzárjavítás 150 forintba kerül. Sörről, mint annak "kiváltásáról" nem tett említést - közölte az APEH.

A jegyzőkönyv szerint az üzlet tulajdonosa "Már megint nem adtál nyugtát?!" kérdéssel fordult a bizonylatadást elmulasztó férje felé akkor, amikor megtudta, hogy az APEH egy kabátvarrás miatt újra elmarasztalhatja. A férjét segítő családtagként foglalkoztató egyéni vállalkozót ugyanis az adóhatóság korábban összesen 10 alkalommal fülelte le nyugtaadás-elmulasztása miatt - áll a közleményben. A szabályszegést a helyszínen felvett jegyzőkönyvben elismerte az eladó. A nyugtaadás elmaradását azzal indokolta, hogy "a javítási munka nehéz volt", ezért nem figyelt a nyugta kiállítására. A családi vállalkozás tagjai a helyszínen nem vitatták az ellenőrzés részleteit, semmilyen észrevételt nem tettek és a jegyzőkönyvet mindketten aláírták - szögezte le az APEH.

Az adóhivatal revizorai 2009 februárjában - öt hónappal a "cipzáras eset" után újra ellenőrizték az üzletet. Az egyéni vállalkozó férje ezúttal sem tett eleget nyugtaadási kötelezettségének, de az adóhatóság szerint már annyira durván viselkedett, hogy rendőrt kellett hívni. Az ellenőrzés során a revizorokat folyamatosan szidalmazta és valótlanságokat állítva próbálta kimagyarázni a mulasztást. Talán ez a magyarázat arra, hogy miért éppen most jutott eszébe APEH ellenes hangulatot kelteni a médiában - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 4. zoltanz 2009. április 12. 21:15
  „A Zipp-zár szerelés szakszerűségét ellenőrizte a Apeh revizor, ez kabaré. És be merik adni a népnek ezt a szart. Döbbenet. A revizorocska trükközve veri át azokat a vállalkozásokat, amelyek eltartják a befizetett adójukból, a megállapításokról jegyzőkönyvet ír, és aztán szalad és felveszi érte a jutalmat is.
  Emlékszem, a télen több milliárdot nyaltak ezek fel, a razzián kivetett bírságokért jutalmul. De a bírság csak kivetve volt, még azokat a kutya sem fizette be, de ezek már el is költötték.
  Sokba kerül nekünk ez a vízfej...”
 • 3. waterbear 2009. április 03. 18:29
  „Elméletileg a 12. Apeh ellenőrzés is indokolt, jogszerű volt, semmiféle megkülönböztetést nem alkalmaztak a boltosnál, csak az a fránya számítógép mindig az Ő nevét dobta ki...

  És 1 milla... na vajon az a cég aki a fiktív gabona ügyletekkel 690 milliót csalt el, mennyit fog fizetni?”
 • 2. rozator 2009. március 24. 06:29
  „A ruhajavitások szakszerüségét ellenőrizte?Ki ez ? Mekk Elek? Ne röhögtessenek legalább!”
 • 1. Conquer 2009. március 23. 17:59
  „Nem értem. APEH-os ismerősöm szerint más üzleteket 2-3 mulasztás után úgy bezárnak, mint a huzat. Ennyi mulasztás után már vissza lehetne vonni az adószámot meg végleg be lehetne zárni.
  Itt valami sántít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtévesztő a vezetői engedély?

Bírósághoz fordult egy zalakarosi férfi, mert szerinte igazságtalanul büntették meg a rendőrök a… Tovább olvasom