Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

APEH: negyven elbocsátás

Az APEH valamennyi megyei igazgatóságát, így a Győr-Moson-Sopron megyeit is érinti a kormány létszám-leépítési döntése. Megyénként átlagosan 9,6 százalékkal kevesebben dolgoznak majd az adóhivatalnál, Győr-Moson-Sopron esetében ez körülbelül negyven embert jelent.
– Sajnos bennünket is érint a leépítés, azt azonban még nem tudjuk, mikortól kell csökkenteni a létszámot, a kormányhatározat ugyanis még nem jelent meg – közölte érdeklődésünkre Varga Lászlóné. Az APEH megyei igazgatója elmondta azt is, konkrét számokat még nem tud, ha azonban Győr-Moson-Sopron megyére is a 9,6 százalékos csökkentési ráta lesz az iránymutató, akkor körülbelül negyven munkatársától lesz kénytelen megválni, mivel jelenleg 422-en dolgoznak az adóhivatal megyei igazgatóságának kötelékében.

Varga Lászlóné nem titkolta azt sem, az elbocsátás emberileg nehéz feladat lesz, még akkor is, ha igyekeznek a leghumánusabb módon eljárni.

A megyei igazgatóság vezetője nemcsak feleslegessé váló munkatársai, hanem az adóhivatal ügyfelei miatt is aggódik. Félő ugyanis, hogy az eddigi gyors és rugalmas ügyfélkezelés veszélybe kerülhet, s a jelenlegi tíz perc helyett jóval hosszabb határidőkre kényszerülnek.

„ Munkatársaim eddig is nagy megterheléssel dolgoztak, s miután a Pénzügyminisztérium a leépítés után is elvárja a bevételi tervek teljesítését, elkerülhetetlen lesz bizonyos feladatok újragondolása."
A megyei igazgató azonban óva inti azokat, akik az elbocsátások miatt hajlamosak lennének adófizetési moráljukon enyhíteni.

– Az adóhivatal nem szűnik, még ha bizonyos területeken feladni kényszerülünk is az eddig elért eredményeket – jelenti ki végül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell egy kis áramszünet?

Vasárnap kora este is tartott az áramszünet Olaszország 12 megyéjében, 22 további megyében részleges… Tovább olvasom