Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Apja halálát okozta egy kínai lány sztárhajhászása

Egész Kínát megdöbbentette az a tragikus történetet, melyben egy kínai lány egy popsztár iránti, hosszú éveken át tartó rajongása végül apja halálát okozta.
2007. március 27-én Yang Qinji 68 éves kínai édesapa megölte magát. Hogy miért? A történet 12 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is az akkor 17 éves lánya, Yang Lijuan egy éjszaka Andy Lau popsztárral álmodott. Ettől az éjszakától kezdve a lány otthagyta az iskolát, és teljes állású rajongóvá vált. A szülei, a lány elköteleződését és szenvedését látva minden lehetséges módon segítették őt abban, hogy közelebb férkőzhessen imádott sztárjához. Kissé túlzottan is.

2004-ben például eladták a házukat, hogy a lány elmehessen egy koncertre, 2006-ban pedig egy másik koncert kedvéért az apa majdnem eladta a veséjét. A lány és a család beteges erőfeszítéseiről lassan a média is értesült, így végül Andy Lau fogadta Lijuan-t. Közös képeket is készítettek, de a fanatikus rajongó nem elégedett meg ennyivel. Kettesben akart maradni imádottjával.

A találkozó után a lány apja megfenyegette a sztárt, hogy ha nem találkozik kettesben lányával, megöli magát. Ígéretét a következő napon be is váltotta.

A tragédia a kínai átlagpolgárokat és a sztárokat is megrázta. Ez utóbbiak ezért most arra kérik a rajongóikat, hogy mindenekelőtt saját magukat szeressék, és csak aztán valami távoli csillagot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú böjt után feltámadás Csornán

labdarúgás NB III, Bakony-csoport Tovább olvasom