Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Apja légpuskájával lőtte fejbe véletlenül osztálytársnőjét

Apja légpuskájával, játék közben lőtte fejbe 14 éves osztálytársnőjét egy fiú még április 30-án, Abonyban.
A gyerekek bújócskáztak, így kerültek a garázsba, ahol a töltött légpuska volt. Bár az eszköz nem minősül fegyvernek, akkor is vannak a tartásának szabályai, nem lehetett volna például töltve tartani. A kislány könnyebben sérült meg, a rendőrség a szülők felelősségét is vizsgálja.

Az egyik abonyi házban április 30-án hat gyerek, 14-15 éves osztálytársak játszottak, bújócskáztak. Így kerültek a garázsba, ahol a tulajdonos fia megtalálta apja légpuskáját, amit megtöltve tartott. A fiú a puskával feltehetően játszott, vagy a többieknek mutogatta azt, mikor a fegyver véletlenül elsült és fejbe találta a játszótársak egyikét, egy 14 éves kislányt. A gyerek könnyebben sérült az elsődleges orvosi vélemények szerint - mondta a Független Hírügynökségnek Baumhaklné juhász Ildikó, a Ceglédi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

A légpuskát lefoglalták és egyelőre súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak. Annyi egyelőre biztos, hogy a fiú véletlenül lőtte meg a kislányt. Az ügyben vizsgálják a szülők felelősségét is, mert bár a légpuska nem minősül fegyvernek, a tartásának akkor is szabályai vannak. Nem lehetett volna például megtöltve tárolni. Ha a puska nincs töltve, a lőszerek esetleg máshol vannak elzárva, nem történik meg a sérülés. A légpuskát egyébként mindentől függetlenül elküldik szakértői vizsgálatra is, hogy kiderüljön, nem végeztek-e rajta átalakítást.

Olvasóink írták

 • 3. apuka 2009. május 06. 17:19
  „2: Ezek ismét nagy megállapítások "a csőtorkolati energiát nem kell nézni". Azt pedig pont úgy találták ki, hogy szabályszerű használat esetén a maximum 7,5 J-os puska ne okozzon komoly sérülést. Azt nem hiszem, hogy szabáyozni kellene, hogy nem lehet szályba venni, feldugni, a szembe belelőni. Ilyen alapon bármi lehet fegyver. Egyébként az sem igaz, hogy nincs szabályozva a kérdés- Pont a légpuska a túlszabályozott. Emberölésre alkalmas ijjat, csúzlit szabadon lehet tartani. Olyat is aminél nincs szükség anatómiai tudásra a gyilkoláshoz.”
 • 2. flexsnake 2009. május 06. 16:38
  „1. nekem mind a két szemem meglőtték játékfegyverrel, azért elég durva tud lenni a rugós pisztoly ha hegyes ceruzát tolsz bele :)
  Azt nem értem a légfegyvereket miért nem lehet belevonni a szabályozásba. Csőtorkolati energiát nem kell nézni, lehet halálos lövést leadni egy légfegyverrel is ha tudod hova kell lőni. Gázfegyverrel is lehet ha közvetlen közelről bizonyos helyre lősz. Direkt nem írom hova. Ezek veszélyes dolgok, aki nem tudja hogyan kell tárolni, gyerek hozzáférhet, hát ítéljék letöltendő börtönbüntetésre.”
 • 1. comet 2009. május 06. 15:22
  „Murphy törvény. Szencsére a kislánynak nem lett komolyabb baja.
  Gyerekként mi is lövöldöztünk saját gyártású íjakkal, meg csúzlival, aminek következtében 2 hetet töltöttem kórházban. Nem lett balhé belőle mert véletlen eset volt (bár a srác aki íjjal szemen lőtt kapott a szüleitől rendesen). Utána egy darabig jobban vigyáztunk egymásra. Aztán tízen évesen a nagyobbak már légpuskával csatároztak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom a szerbiai Emberi Jogi Központ képviselőivel tárgyalt

Sólyom László köztársasági elnök szerdán hivatalában fogadta a Szerbiában, a vajdasági Szenttamáson… Tovább olvasom