Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Apport, fejlesztés, tőkeemelés

Folytatás az 1. oldalról.

A cég igazgatóságát visszahívták és újat választottak, öt magyar és két osztrák taggal. A közgyűlés abban is döntött, hogy a Szombathely–Szentgotthárd közötti vasutat december 10-től átvesszük üzemeltetésre a MÁV-tól. Az elkövetkezendő időszakban felújítjuk ezt a vonalat, a tulajdonosok biztosítják a szükséges forrást. Magyar részről ez azt jelenti, hogy apportáljuk az átvett vagyont, az osztrák tulajdonos pedig készpénzt biztosít tőkeemelés formájában.

Szolid nyereséggel zárhatják

az idei évet


Szabó András a vasút föld alá vitelét Sopronban elfogadható stratégiai célnak nevezte, de mint mondotta, a tervezéshez is forrásokat kell előteremteni, s ha elkészültek a tervek, csak ezt követően lehet különböző pályázatokon elindulni. A cég a terveknek megfelelően szolid nyereséggel – 2–3 millió forint – zárja az évet.

Magyar származású,

de osztrák vezérigazgató


A GySEV Zrt. történetében először lesz osztrák állampolgárságú vezérigazgatója a cégnek. Dr. Székely Csaba magyar származású, de osztrák állampolgár, 55 éves.
– Ausztriában születtem, szüleim magyar származásúak. Stájerországban nőttem fel. Gazdasági újságíróként kezdtem pályafutásomat, majd az osztrák ipariholding-sajtó főosztályát vezettem. Ezt követően a közlekedési és ipari minisztérium sajtófőnöke lettem. Így kerültem közel a közlekedéspolitikához. Amikor 1995-ben az osztrák állam pénzzel támogatta a soproni terminál megépítését, ellentételezésként tulajdonrészt szereztek a GySEV-ben. Engem 1996-ban neveztek ki az osztrák üzemág igazgatójának. Két évvel ezelőtt – amikor megváltozott az rt. szervezete – az egész cég pályavasúti üzletágának lettem a vezetője. Vezérigazgatóként ellátom majd az osztrák rész irányítását is.

Egy óra tíz perc alatt beér

a soproni munkahelyére


Dr. Székely Csaba Bécsben él. Azok közé a vasúti vezetők közé tartozik, akik szeretnek vonattal utazni, de tudja, hogy az autóra is szükség van. Évente 70–75 ezer kilométert utazik, sokszor valamilyen tömegközlekedési eszközzel. Bécsből vonattal egy óra 10 perc alatt ér soproni munkahelyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs-gála – harmadszor

Csütörtökön, november 23-án este eldől, kik vehetik át idén, alapítása óta harmadszorra a… Tovább olvasom