Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Április 15-től hatósági áras lesz a távhő

Elfogadta az Országgyűlés az energetikai tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényt szerdán; a csomag részeként döntöttek arról is, hogy a távhő hatósági áras lesz.
Az Országgyűlés 231 igen szavazat és 71 nem ellenében fogadta el a fejlesztési tárca által még decemberben beterjesztett energetikai tárgyú törvényt.

A jogszabály eredeti szándéka szerint a villamos energiáról szóló 2007-ben hozott törvény (VET) és a földgázellátásról 2008-ban született törvény (GET) módosítása az Európai Parlament és a Tanács által 2009. július 13-án elfogadott "harmadik energia csomagot" ülteti át a magyar jogba.

A törvénybe bekerült az a szabály is, amely szerint hatósági áras lesz a távhő, annak megállapításáig az árat befagyasztják. Ez a passzus április 15-én lép hatályba és amíg a fejlesztési miniszter nem alkotja meg az első rendeletét a hatósági ár mértékéről, a távhő árát a március 31-én alkalmazott ár szintjét fagyasztják be.

Olvasóink írták

 • 3. nagyzsuzsa 2011. március 16. 22:08
  „1. frakk 2011.03.16. 21:09
  Azért ugye kezet nem kell nekik csókolni? De azért érdekes, hogy az is fideszes a Póda aki az emelési javaslatot beadta, igaz ezt nem támogatta a kgy.
  Esetleg szerinted a sok szemétséget amit a kisemberekkel szembe elkövettek és a kilátástalanságba, öngyilkosságba kergetik őket azt is köszönjük meg? Lényeg ugye akinek sok pénze van annak joga is van élni a többi meg dögöljön meg. A nyugdíjpénzünket már úgyis ellopták, legalább nem kell majd a nyugdíjunkra kifizetni.
  Igazából mennyi is lesz az a hatósági ár?”
 • 2. Tapasztalt 2011. március 16. 21:34
  „frakk, nyugtával dicsérd a napot. A többségében fideszes tulajdonu távfütő cégeknek nagy az érdekérvényesitő képessége. Legfeljebb együtt, egyformára emelkedik mindenütt. Szeged a középmezőnyben van egyenlőre. Póda emelési javaslatát nem támogatta a közgy egy szavazat hijján. Innentől központi lesz az emelés.”
 • 1. frakk 2011. március 16. 21:09
  „Kedves panel lakók , köszönjétek meg a Fidesznek , ha nem emelkedik tovább a távhőtök fizetendő ősszege.
  Az Mszp-nél csak emelkedés volt lehetséges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz ütött ki egy szentendrei áruházban

Tűz ütött ki szerda délután egy szentendrei élelmiszer-áruházban, egy ember füstmérgezést szenvedett… Tovább olvasom