Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Április közepéig nyújtaná a kormány a moratóriumot

A kormány április közepéig hosszabbítaná meg a pénteken lejáró kilakoltatási moratóriumot - értesült a TV2 esti hírműsora, a Tények.
Ahogy a TV2 csütörtök esti hírműsorában elhangzott: az erről szóló törvénymódosítás várhatóan hétfőn kerül a parlament elé.

Tavaly december 1-jén lépett életbe újra a lakáshiteleseket, illetve a közműtartozást felhalmozókat érintő téli kilakoltatási moratórium, aminek értelmében bizonyos esetek kivételével lakóingatlant március 1-jéig tilos kiüríttetni.

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa február 14-én azt javasolta, hogy 45 nappal hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot, és ez a határidő, a tárgyalások menetétől függően, közös szándékkal további 45 nappal hosszabbítható legyen.

A pénzügyi jogok biztosa többoldalú tárgyalássorozatot kezdeményezett a devizahitelesek problémájának rendezéséről, ennek első fordulóját szerdán tartották meg a kormány, a Magyar Bankszövetség és a devizahiteleseket képviselő szakértők részvételével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő: március közepén vagy a második felében lehet a konklávé

Erdő Péter szerint péntekre várható a bíborosi kollégium összehívása. A konklávéra március második felében vagy közepén kerülhet sor. Tovább olvasom