Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

ÁPV Rt.: több lépcsőben adják el a Mol részvényeit

Jövőre kerülhet értékesítésre a Mol állami tulajdonban lévő részvényeinek egy része, a Richter privatizációjával azonban 2003-ban még nem számol az ÁPV Rt.
Mészáros Tamás, a vagyonkezelő szervezet elnöke elmondta: ha sikerül jó árfolyamon értékesíteni a Mol részvényeinek egy részét, teljesíthető, akár túl is teljesíthető a 2003-as 200 milliárd forintos bevételi terv.

Megerősítette: a privatizáció egyik tőzsdei társaság esetében sincs még előkészítés alatt.

Kárpótlásijegy-vég tavasszal

Az ÁPV Rt. számításai szerint 2003 tavaszán kerülhet sor a kárpótlási jegyek bevonásának újabb, utolsó szakaszára.

Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója elmondta: a még piacon lévő mintegy 10,7 milliárd forint címletértékű kárpótlási jegyet a Forrás Vagyonkezelő és Befektetési Rt. részvényeinek felkínálásával vonják be.
A vagyonkezelő a következő két évben 5-600 milliárd forintos privatizációval számol.

– Abban bízunk, hogy a Mol terjeszkedő stratégiája pozitív kimenetelű lesz, így az árfolyam emelkedésével az állami vagyon értéke is nőni fog – mondta Mészáros Tamás, hozzátéve, hogy az árfolyam emelkedéséhez a gázüzletágban is lépnie kell a kormánynak.

Az elnök hangsúlyozta: törvény írja elő az aranyrészvény állami tulajdonát. A tervek szerint a Mol részvényeivel nem egyszerre, hanem több lépcsőben jelennének meg a piacon.

A Richterrel összefüggésben az igazgatóság elnöke hangsúlyozta: nem indokolt, hogy az állam hosszú távon tulajdonos maradjon a társaságban, ám szeretnék megőrizni a cég értékeit.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új kéziszámítógép a Palmtól

A Palm hivatalosan is bemutatta két legújabb felső kategóriás csúcsmodelljét, a… Tovább olvasom