Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Arab ügyvédnő lett az ENSZ közgyűlésének elnöke

Arab ügyvédnő lett az ENSZ közgyűlésének elnöke, mégpedig egy bahreini asszony. Pénteken hozták nyilvánosságra a Gallup közvélemény-kutató intézet új felmérését, amely szerint a muszlim nők nyugati típusú jogokat akarnak, de nyugati kultúrát már nem.
Sejha Haja Radid al-Halifa a hazájában a királyi bíróság jogászaként dolgozott, s bár nem az első, hanem a harmadik nő a testület élén, de ő az első, aki arab születésű. Egyik fő feladata valószínűleg az lesz, hogy zökkenőmentesen lebonyolítsa a világszervezet főtitkárváltását. Kofi Annan megbízatása, a második öt esztendős periódus ugyanis az idén decemberben jár le.

Egyébként éppen pénteken hozták nyilvánosságra a Gallup közvélemény-kutató intézet új felmérését, amely szerint a muszlim nők nyugati típusú jogokat akarnak, de nyugati kultúrát már nem. A Gallup Egyiptomban, Iránban, Jordániában, Libanonban, Marokkóban, Pakisztánban, Szaúd-Arábiában és török földön vizsgálódott, a kutatási eredmény mindenütt az, hogy a nők választójogot akarnak, saját autót szeretnének vezetni úgy, hogy ők ülnek a volánnál, munkába akarnak járni, sőt, vezető szerepre is szívesen vállalkoznának a munkahelyükön vagy akár a társadalomban is. Amit szinte egyöntetűen elutasítottak a nyugati kultúrából, az a szexuális szabadosság. Egyébként általában is úgy vélték, hogy a Nyugat hagyományos értékei hanyatlóban vannak.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matthäus nem hisz...

A németek büszkék. Bár ez egyébként sem áll távol tőlük, most okkal teszik. Azzal kérkednek, hogy… Tovább olvasom