Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Áradnak a folyók az északi régióban

Az utóbbi napokban lehullott csapadék miatt árhullám vonul le a Tiszán, a Bodrogon és a Taktán, míg a Sajó, a Bódva és Hernád vízgyűjtőin apadásra számítanak a szakemberek - tájékoztatta Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályvezetője pénteken az MTI-t.
A Tisza Tokajnál csütörtökön 541 centiméteres vízállással tetőzött, majd átmeneti apadást követően ismét mérsékelten árad, a Bodrog árhullámával kiegészülve a folyó Tokaj alatti szakaszán a jövő hét elején tartósan I. fokú készültséget megközelítő vagy kevéssel meghaladó vízállások kialakulása várható.

A Bodrog mellékfolyóinak - Laborc, Ung és a Latorca - vízszintje is megemelkedett, a vízállások Felsőbereckinél és Sárospataknál is megközelíthetik, kevéssel meg is haladhatják az I. fokú készültségi szintet.

A Takta alsó vízgyűjtő területére lehulló csapadék és a hóolvadásból lefolyó vízmennyiség II. fokú vízállást meghaladó árhullámot alakított ki, a pénteki csapadék és a további olvadás hatására a vízszintek elérhetik és kevéssel meghaladhatják a III. fokú készültségi szintet is.

A Sajó, a Bódva és a Hernád vízgyűjtőin továbbra is apadásra számítanak a vízügyi szakemberek - mondta Csont Csaba, aki azt is közölte: a Takta védvonala mentén péntektől másodfokú az árvízvédelmi készültség, míg a Sajón megszüntették a készültségi fokozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános az új közoktatási törvény vitaanyaga

Az általános iskolában ingyenes tankönyvellátást, Pedagógus Kamarát javasol többek között az új… Tovább olvasom