Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Áramot és gázt is árul a Magyar Telekom

Áramot és gázt is árul a Magyar Telekom Nyrt. május 17-étől - jelentette be a társaság szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Christopher Mattheisen, a cég elnök-vezérigazgatója az eseményen elmondta, a kedvezményes árú villamosenergia- és földgázszolgáltatást azoknak kínálják, akik a cég lakossági telekommunikációs szolgáltatásait is igénybe veszik. Először a főváros XVIII. kerületében, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen kezdik árulni az energiahordozókat.

Az energiakereskedelmi szolgáltatás az üzleti ügyfelek részére is elérhető, de őket egyedileg keresi meg a társaság, s rájuk nem vonatkozik a területi korlátozás.

Az elnök-vezérigazgató szerint 5-8 százalékos megtakarítást is elérhet egy ügyfél, ha az energiavásárlást kombinálja Magyar Telekom szolgáltatásainak vételével.

A társaság azt tervezi, hogy az év második felében területileg is bővíti az energiaszolgáltatási portfólióját.

A Magyar Telekom a szolgáltatást az E.ON-nal, mint stratégia partnerrel közösen nyújtja.

Az energiaárakból annak megfelelően kapnak kedvezményt az előfizetők, hogy hány távközlési alapszolgáltatást (tv, internet, vezetékes telefon) vesznek igénybe a Magyar Telekomtól, illetve, hogy a kapcsolat programban a T-Home oldalon milyen kedvezményjogosultsági szintet értek el. Aki például egy szolgáltatást vesz igénybe, az 3 százalék kedvezményt kap az áram- és 5 százalékot a gázszolgáltatás árából a földrajzilag aktuális egyetemes szolgáltatói árhoz képest. Három alapszolgáltatás estén ez már 5 és 8 százalék lesz.

A leendő lakossági ügyfeleknek elegendő például egy T-Pontot felkeresniük, s ott adatokkal együtt bejelenteni igényüket, szerződést kötni. A szolgáltató váltással járó egyéb adminisztrációt a társaság elvégzi. Az áram- és földgázellátás folyamatos marad, nincs szükség helyszíni szerelésre, kiszállásra. Az áram- és földgáz-szolgáltatáshoz szükséges mérőórák, vezetékek karbantartását továbbra is a jelenlegi szolgáltató - elosztó hálózati engedélyes - biztosítja. Az egyedüli változás az lesz, hogy a váltás után az áram-, illetve földgázszámla a Magyar Telekomtól érkezik, a telekommunikációs számlától függetlenül, külön borítékban.

Energiapiaci viszonteladóként a vállalat legfontosabb célja az új ajánlatokkal az, hogy meglévő ügyfeleit megtartsa, elégedettségüket erősítse, és bizalmukat növelje.

A megkötött stratégiai megállapodás révén az E.ON Energiaszolgáltató Kft. kizárólagos beszállítója lesz a Magyar Telekomnak, illetve ügyfeleinek. A konstrukcióban Magyar Telekom lesz a kiskereskedő. A szerződés időtartama és egyéb részletei titkosak.

A Magyar Telekom azt várja, hogy alternatív energiaszolgáltatóként 3-5 százalékos részesedésre tesz szert középtávon, 3-5 öt év alatt. A Magyar Telekom 2010 második félévében határozza meg energiapiaci szerepvállalásának és a szolgáltatási terület bővítésének további lépéseit.

Olvasóink írták

  • 3. Falcao 2010. május 05. 21:09
    „Szerintem az ország nagy része utálja a tékomot.”
  • 2. deszkás 2010. május 05. 20:05
    „Hogy én kössek szerződést a Telekommal! SOHA! A TELEFONRA 24 ÉVE(!)64 000FT-OT FIZETTEM ÉS MIKOR VISSZAADTAM AKKOR AZT SE MONDTÁK BAKFITTY!”
  • 1. KolompárRómeó 2010. május 05. 14:00
    „(X)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három ukrán csempészt fogtak el Lónyánál

Három ukrán cigarettacsempészt fogott el Lónya térségében a határrendészet, valamint a vám- és… Tovább olvasom