Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Áramszolgáltató erőmű épül Gönyűn

Folytatás az 1. oldalról.

A gönyűi létesítmény építtetésére és üzemeltetésére májusban budapesti székhellyel alapították meg az E.ON Erőművek Kft.-t. A gázszállításról az E.ON Földgáz Trade gondoskodik. Az energiaszolgáltató szerint a magyarországi áram-

piac nagy kihívások előtt áll: a következő 15 évben mintegy 5000 megawattnyi új kapacitás létrehozására lesz szükség, ezért a gönyűi üzemet úgy építik, hogy később akár 800 megawattra is bővíthessék.
Major Gábor polgármester a nagyszabású beruházás budapesti beharangozását követően a Kisalföldnek elmondta: az önkormányzat és a cég között több mint egy éve kezdődtek a tárgyalások. Az erőműépítésről ezt követően egy lakossági fórumot is tartottak.
Az üzem 2010-es munkába állását követően az évente fizetendő 200 millió forint helyi adóval a többszörösére gyarapítja a község

jelenlegi bevételeit.
A környezet nagyarányú terhelésétől tartók megnyugtatására az E.ON az önkormányzati képviselőknek bemutatott egy hasonló nagyságrendű áramtermelőt Bécs belvárosának szélén. A bemutató meggyőzőnek bizonyult, az önkormányzat igent mondott a beruházásra. A mű a helyi foglalkoztatást hosszú távon csak kismértékben javítja, hiszen az összes szükséges magas képzettségű munkaerő pillanatnyilag nem áll rendelkezésre a községben. A polgármester szerint viszont az üzem jó hatással lehet a lélekszámra, az ingatlanforgalomra.
Az E.ON az építéssel járó földmunkákat jövő év tavaszán, az építést egy év múlva kezdi meg. Az alapozást az eddigi legnagyobb árvízszint fölött egy méterrel kezdik. Major Gábor felhívta a figyelmet, hogy az erőműről az E.ON jövő kedden este 6 órától tájékoztatót tart a helyi tornacsarnokban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom