Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Aranyérmes grillbajnokok

A bogácsi főzőversenyről különdíjjal, a balatonaligai ötödik magyar és nyolcadik európain grillbajnokságról aranyéremmel tért haza a győri Krúdy Gyula gimnázium és szakközépiskola öttagú csapata.
A Győztes csapat: Tóth Melinda, Kocsis Klaudia, Kurcsics István, Szalai tanár úr, Hajdú József és Bognár András.
Teljes siker kísérte a győri a Krúdy-iskola hallgatóinak, a jövő szakácsainak közelmúltbeli kirándulásait. Az intézmény tanára, Szalai Zoltán vezette öttagú csapat a bogácsi főzőversenyről különdíjjal tért haza, míg a Balatonaligán rendezett magyar és európai grillbajnokságról aranyéremmel.
A Tóth Melinda (Felpéc), Kocsis Klaudia (Tét), Kurcsics István (Mecsér), Bognár András (Nyúl) és Hajdú József (Károlyháza) alkotta csapat egy hónapon át készült a nagy megmérettetésekre.

Megérte – lelkesednek az ifjak, hiszen kivételes dicsőséget szereztek mestereiknek és iskolájuknak. A balatonaligai grillversenyeken huszonnégy csapat szerepelt, közöttük tizenegy külhoni, utóbbiak csodálatosnál csodálatosabb felszerelésekkel. A krúdysok vakítóan fehér formakabátja a nemzetiszínű szalagocskával és az uniós emblémával a hajtókán viszont a vetélytársakat kápráztatta el. A legszebb design volt – állítják. Amit még a győriek vittek magukkal: az egyedülálló rábaközi hátteret.

Grillezéssel szinte minden elkészíthető, a versenyen megengedett volt még a mártásoknak és köreteknek a szabad tűzhelyen való előállítása is. A csapatok alkotását, nem tévedés, nyolcvanhat kiváló szakember zsűrizte. A Krúdy-csapat grillbajnokságon való indulását sokan segítették, támogatták. Magánvendéglők és persze maga az oktatóintézmény.
Így sokak közös sikere a grillbajnoki arany. Íme némi ízelítő a krúdysok fogásaiból: szardíniás parasztsonka, töltelékkel töltött sertéskaraj, szezámolajos friss salátafantázia. A desszert mazsolás túrógombóc volt grillezett gyümölcsökkel (őszibarack, sárgadinnye, körte, kivi) szeder-, bodza- és galagonyaöntettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációkat vezetni

Az egyes generációkra szabott emberi erőforrás-gazdálkodás hatékonyabbá teszi a vállalatot, és a… Tovább olvasom