Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Aranykatedrás testnevelő

Szittner Lajos, a lövői általános iskola tanára az egyik legmagasabb miniszteri kitüntetést, Aranykatedra-díjat vehetett át a pedagógusnap alkalmából. A testnevelő a tanév végén visszavonul az aktív tanári pályától.
Szittner Lajos már húszéves korában elkötelezte magát a tanári pályán. Pedagógusi munkássága során sikeresen ötvözte a testnevelő munkát a versenysporttal. Első sikersportága a kézilabda volt, melyben a lövői fiatalokat az országos döntőig juttatta el. Hosszú pályafutása alatt nem volt olyan, hogy tanítványai vagy csapatai ne szerepeltek volna a megyei, illetve az országos döntőben. Úgyszintén kiemelkedő munkát végzett az iskolai utánpótlás-nevelésben is. Számos korosztályos válogatott játékos nevelődött ki a munkája során, s példáját követve sokan választották a tanári pályát. Szakfelügyelőként és szaktanácsadóként folyamatosan végezte a pedagógusok továbbképzését.
A hatvankettedik életévét betöltött pedagógus a tanév végén visszavonul az aktív tanári pályától és tervei szerint óraadóként tevékenykedik majd. A pedagógusnapon az egyik legmagasabb miniszteri kitüntetést, Aranykatedra-díjat vehetett át. Szittner Lajos nevéhez fűződik a lövői sportpálya felépítésének megszervezése. Így a község a körzeti csapatsportágak, valamint az atlétika központjává válhatott.
Szittner Lajos három évtizedig fogta össze Sopronban és a város környékén az Országos Baleset-megelőző Bizottsággal közösen a közlekedési ismeretek oktatását, a városi-területi KRESZ-vetélkedők, versenyek szervezését. E tevékenységéért egyébként belügyminisztériumi elismerésben részesült, valamint korábban már megkapta a Sopron kiváló pedagógusa kitüntető címet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházi parkolás

„ Mikor tűnik már fel valakinek, hogy Csornán a kórháznál szinte képtelenség parkolóhelyet… Tovább olvasom