Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Arató nem tudta, hogy Zuschlagék számlát hamisítanak?

Nem volt tudomása arról, hogy a képviselői irodaház 116-os szobájában - amelyet közösen használt Zuschlag Jánossal - számlákat hamisítottak volna - vallotta ma tanúként a Zuschlag-perben Arató Gergely, az oktatási minisztérium államtitkára.
A szocialista politikus 2002-2004-ben osztozott a 116-os irodán Zuschlaggal, de - mint Arató ma a bíróságon állította - valójában nem dolgozott a képviselői irodában, hanem a Köztársaság téri MSZP pártházban lévő irodáját használta.

"A képviselői irodában csak néha jelentem meg, például a kabátomat tettem be. Néha pedig szóvá tettem, hogy zsúfolt a helyiség, mert Zuschlag Jánoson kívül 3-4 munkatársa is ott dolgozott "- vallotta Arató, aki egyedül érkezett ma a Bács-Kiskun Megyei Bíróságra.

Majd kijelentette a bírónak, hogy - noha politikusként, államtitkárként és képviselőként is közszereplőnek minősül - a tárgyalóteremben róla készült fotók, videó felvételek közzétételéhez nem járul hozzá. Valamint az adatai zártan kezelését is kérte.

Arató Gergely (MSZP) az elnöke volt néhány évig az 1990-es évek második felében alakult Fiatal Városért Egyesületnek. Erről az egyesületről Zuschlag korábban azt mondta, hogy ezt is csupán a finanszírozás miatt hozták létre és tényleges tevékenységet egyáltalán nem végeztek. Amit egyébként az eddig kihallgatott tanuk - állítólagos egyesületi tagok - is megerősítettek már a bíróságon.

Ezzel szemben áll most Arató Gergely eddigi vallomása. A szocialista politikus határozottan azt állította, hogy létező szervezet volt a lakásában alakult egyesület és programjaik is voltak. Arra azonban, hogy milyen körülmények között alakultak és kik voltak jelen az eseményen, már nem emlékezett.

Olvasóink írták

  • 3. Emberke 2009. május 01. 17:21
    „Fontos momentum az a kabát. Dolga végeztével, miután leakasztotta azt, ami az övé, elégedetten távozott.”
  • 2. homer 2009. április 30. 15:49
    „A képviselői irodában csak néha jelentem meg, például a kabátomat tettem be." Igaz többször feltünt, hogy az addig üres kabátzsebeim tele lettek pénz kötegekkel, de én még hiszek a Mikulásban..:)”
  • 1. imna 2009. április 30. 15:42
    „"Arra azonban, hogy milyen körülmények között alakultak és kik voltak jelen az eseményen, már nem emlékezett."- hááát igen, arra én sem emlékeznék.... !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sertésinfluenza: Mikola szerint nincs elég gyógyszer

Az új védőoltás előállításával kapcsolatos lépéseket is fel kell gyorsítani - mondta az ellenzéki… Tovább olvasom