Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Arrabbiata tészta

A csípős, fűszeres ételek kedvelőinek biztos ízleni fog ez a chilis, karakteres tésztaétel.

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 nagy sárarépa
2-3 evőkanál olívaolaj
2 hámozott paradicsom-konzerv (lehet darabolt is)
40 dkg rigatoni (vagy penne) tészta
1 csokor bazsalikom
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt chili, bors, só
reszelt parmezán sajt

Elkészítés: 

A hagymát, a fokhagymát és a paprikát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A sárgarépát apró csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.
A hagymát, fokhagymát, répát, paprikát chilivel megszórva néhány percig pároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, és kis lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd (kb. 20 perc). Közben megfőzzük a tésztát, megtisztítjuk a bazsalikomot. Mielőtt a mártás elkészülne, bazsalikommal, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A lecsepegtetett tésztát tányérokra osztjuk, ráöntjük a mártást, megszórjuk a sajttal, és tálaljuk.

Aki szereti a csípős ételeket, ne sajnálja a chilit, de azért óvatosan, mert erősebb lesz, ahogy besűrűsödik. A rigatoni tésztát lehet kapni tricolor (paprikával, spenóttal színezett) változatban is, amivel még színesebbé tehetjük. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dorina: Játékország

Légy önmagad és élj a mának! Talán ez lehetne mottója a 21 éves, Megasztár-döntős Galambos Dorinának. A lemezanyag egy év alatt készült el, és ez az egy év rendkívül fontos volt életében, hiszen rengeteget tanult a munka közben. A munka gyümölcse pedig a bemutatkozó album, a "Játékország", melynek első kislemeze "Instant nő" címmel már megjelent. Tovább olvasom